Párizsi vérengzés – Kezet fogott az egyik gyanúsított egy szemtanúval a túszejtés helyszínén

A magát Didier-nek nevező szemtanú reggel érkezett a CTD nevű nyomdába egy megbeszélésre, amely a francia fővárostól negyven kilométerre található Dammartin-en-Goele település ipari övezetében található.
“Amikor megérkeztem, az ügyfelem egy fegyveres férfival jött ki, aki azt mondta magáról, hogy rendőr. Az ügyfelem azt kérte, hogy menjek el, ezért elmentem. A személy, aki vele volt, azt mondta magáról, hogy rendőr, és azt mondta nekem: +Menjen innen, civileket egyébként sem ölünk+. Ez nagyon megmaradt bennem, és úgy döntöttem, azonnal hívom a rendőrséget. Gondolom, az egyik terroristával volt dolgom” – mesélte a férfi.
“Kezet fogtam az ügyfelemmel és az egyik terroristával” – tette hozzá. Azt is elmondta, hogy nem tudta beazonosítani a dzsihádistát, aki tényleg úgy volt felöltözve, mint egy rendőr, teljesen feketében, valamint golyóállómellénytviselt és fegyver is volt nála.
“Akár rendőr is lehetett volna, ha nem teszi hozzá, hogy civileket nem ölünk” – hangsúlyozta a szemtanú, aki úgy érzi: “óriási szerencséje volt”.
A telephelyen a túszejtés ezt követően kezdődött. A szatirikus hetilap elleni merénylet két gyanúsítottja a 32 és 34 éves Chérif et Said Kouachi elbarikádozta magát a nyomdában és annak egyik alkalmazottját ejtették túszul.
A párizsi Roissy repülőtértől alig tíz kilométerre található település környékét a rendőrség hemnetikusan lezárta és megkezdte a tárgyalásokat a gyanúsítottakkal. Yves Albarello, a környék nemzetgyűlési képviselője az I-télé hírtelevízióban azt mondta, hogy a túszejtők telefonon azt közölték: mártírként akarnak meghalni.
(MTI)

Hírdetés


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »