Párizs parancsot adna: "felszólítja" Magyarországot egy külügyi szóvivő…

A francia diplomácia keddi állásfoglalása szerint a Klubrádió felfüggesztése „a médiafüggetlenség és a pluralizmus szempontjából nagyon nyugtalanító jel lenne”.

Képtalálatok a következőre: Agnes von der Mühll

Hírdetés

A hazánknak „parancsot” osztogató szélsőséges hivatalnok – talcuadigital.com

„Nagy figyelemmel követjük a helyzetét ennek a független magyar rádiónak, amely komoly nehézségekbe ütközött a frekvenciára szóló jogosultság megújításának folyamatában” – mondta kedden Agnes von der Mühll francia külügyi szóvivő.
   
„A sugárzás felfüggesztése nagyon nyugtalanító jel lenne a tájékoztatási és a tájékozódási szabadság, a médiafüggetlenség és a pluralizmus szempontjából, amely értékekhez Franciaország nagyon ragaszkodik” – hangsúlyozta napi sajtótájékoztatóján a szóvivő az AFP francia hírügynökség tudósítása szerint. „Felszólítjuk Magyarországot, hogy tartsa tiszteletben európai kötelezettségvállalásait ezen a területen” – tette hozzá.
   
A Fővárosi Törvényszék ítélete kedden megerősítette, hogy a Klubrádió által használt frekvenciára szóló jogosultság megújítása iránti kérelmet jogszerűen, törvényi kizáró ok miatt utasította el a médiatanács. A Klubrádió hét évre szóló hatósági szerződése a Budapest 92,9 MHz használatára 2014. február 14-étől 2021. február 14-éig tart. A médiatanács a rádió megújítási kérelmét a médiatörvény rendelkezéseinek megfelelően 2020 szeptemberében elutasította.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »