Párizs lángokban, százezrek tüntetnek Franciaországban

Szabályos utcai háború tört ki Párizsban kora délután a rendőrök és az Emmanuel Macron, a bevándorláspárti elnök kormányának érzéketlen szociális politikája ellen tüntetők között. A szélsőbaloldali anarchisták törnek-zúznak, a rendőrök már több, mint 200 embert állítottak elő. Mellettük tüntetnek a szakszervezetek és a sárgamellényesek is. Szinte minden nagyobb francia városban vannak tüntetések.

Kora délután elkezdődtek az összecsapások Párizsban a tüntető sárgamellényesek és a hozzájuk csatlakozott fekete ruhások, a szélsőbaloldali anarchista „black blocks” tagjai között. A rendőrök már több, mint kétszáz embert előállítottak, csak Párizsban, mert rájuk támadtak.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a Place dItalie-n a szélsőbaloldali tüntetők megtámadtak egy rendőrőrsöt, Molotov-koktélokkal dobálták meg.

Hírdetés

A Le Figaro arról számolt be, hogy nagyobb tüntetések vannak Lyonban, Bordeaux-ban, Toulouse-ban, Nantes-ban, Caen-ban, Montpellier-ben, Strasbourg-ban és más városokban is.

Nem sokkal este 6 óra előtt a szélsőbaloldali anarchisták – írhatjuk nyugodtan, hogy bűnözők – megtámadtak egy párizsi általános iskolát a XIII. kerületben. Azt nem lehet tudni, hogy miért akartak betörni egy bezárt iskolába. A kerületi polgármester megdöbbenten számolt be erről a twitteren.

Néhány 6 óra után derült ki, hogy még egy rendőr megsérült Párizsban, valószínűleg fejbe dobták. Őt Metz-ből irányították át Párizsba, mert nem volt a fővárosban elég rendőr május elsején.

origo nyomán


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »