Parittyával az automata fegyverek ellen – egy PALESZTINT LELŐTTEK A ZSIDÓK

Összecsaptak pénteken palesztin tüntetők izraeli katonákkal Ciszjordánia és a Gázai övezet több településén, a Ciszjordánia legnagyobb városában, Hebronban kirobbant összecsapásokban egy 24 éves palesztin tüntetőt agyonlőttek – jelentette a Vörös Félhold. Az egészségügyi szolgálat tájékoztatása szerint Mohamed Dzsábrit a mellkasán érte a zsidók által leadott lövés, palesztin férfi a kórházba szállítását követően nem sokkal belehalt az éles lőszer okozta sebbe.

A Vörös Félhold munkatársai elmondták, hogy emellett legalább tíz ember lőtt sebek, és több tucat ember könnygáz belélegzése miatt szorul ápolásra. Az izraeli katonák az őket kövekkel dobáló tüntetők feloszlatására vetettek be könnygázt.

Hírdetés

Az ehhez hasonló összecsapások rendszeresek – a muszlimok által szent napnak tartott – péntekenként azóta, hogy Donald Trump amerikai elnök tavaly decemberben bejelentette: elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, és átköltöztetik az amerikai nagykövetséget Tel-Avivból Jeruzsálembe. Döntése súlyos felháborodást és tüntetéshullámot váltott ki a muszlim országokban.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »