Paradicsommal dobálták meg Merkelt

Paradicsommal dobálták meg Merkelt

BERLIN. Megdobálták paradicsommal Angela Merkel német kancellárt Heidelbergben egy választási gyûlésen, a helyi rendõrség szerdai tájékoztatása szerint az elõzõ nap történt incidens miatt eljárást indítanak ismeretlen tettes ellen testi sértés és rongálás kísérletének gyanújával.

Helyszíni beszámolók szerint a heidelbergi belvárosban, szabad téren nagyjából háromezer ember elõtt tartott gyûlésen megjelent egy kisebb csoport ellentüntetõ, akik igyekeztek sípolással és kiabálással megzavarni a rendezvényt. A többi között azt harsogták, hogy a kancellár hazaáruló, és el kell tûnnie.   

Az esemény vége felé ismeretlenek két paradicsomot hajítottak a színpadra. Az egyik eltalálta deréktájon a kancellárt, aki vörös blézert viselt, a paradicsom maradványai így nemigen látszottak.    

Hírdetés

A kancellár higgadtan reagált, megtisztította ruháját és adott egy zsebkendõt a rendezvény moderátorának, aki fehér felsõt viselt, és ráfröccsent a paradicsom leve.   

Ezután a gyûlést a tervezett menetrend szerint befejezték, és Merkel ugyanabban a ruhában vett részt következõ programján, Stuttgartban két helyi lap, a Stuttgarter Zeitung és a Stuttgarter Nachrichten választási fórumán.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »