Pár szurkoló a budapesti szlovák nagykövetséghez fordult a hétfői mérkőzés után

Pár szurkoló a budapesti szlovák nagykövetséghez fordult a hétfői mérkőzés után

A hétfői Budapesten megrendezett, Magyarország – Szlovákia labdarúgó mérkőzéssel összefüggésben több konzuli segítséget igénylő kérvény is érkezett a magyarországi szlovák nagykövetséghez.

Az Európa-bajnoki selejtezőt feszült hangulat jellemezte a lelátókon. A szlovákiai vendégek számára fenntartott szektorra a rendőröknek kellett felügyelniük, mivel a lelátó ezen részén magyar nemzetiségű szlovák állampolgárok is helyet foglaltak, akik a hazai csapatnak szurkoltak. A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) a márciusi, nagyszombati mérkőzés tapasztalataiból kiindulva előre figyelmeztette a magyarországi szervezőket a konfliktus kockázatára. A vendégszektorban a biztonságra 20 szlovák rendőr is felügyelt.

Hétfőn és kedden a közösségi oldalakon és portálokon olyan fotók jelentek meg, amelyek a lelátókon készültek, és különféle provokatív vagy agresszív megnyilvánulásokat örökítettek meg. Arról ugyanakkor nem érkezett hír, hogy a stadionban komolyabb összetűzésre került volna sor.

A feszült hangulathoz az is hozzájárult, hogy a magyar szurkolók kifütyülték a szlovák himnuszt.

Hírdetés

„Rendkívül veszélyes megnyilvánulásról, egy másik állam jelképének megsértéséről van szó, amely állam bár a sportban vetélytárs, semmi esetre sem ellenség”

– olvasható az SFZ állásfoglalásában.

A szövetség elítélte ezt az intoleráns és tiszteletlen megnyilvánulást, ezzel kapcsolatos álláspontjáról tájékoztatni készül a Magyar Labdarúgó-szövetséget is.
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »