Pár hónap múlva megint emelkedni fognak az árak?

Pár hónap múlva megint emelkedni fognak az árak?

Hatalmas káosz várható az éttermi szolgáltatás áfájának csökkentése miatt a Hír Televízió által megkérdezett adószakértő szerint.

Angyal József azt mondta: ez és a telefon áfa csökkentése az uniós szabályokkal ellentétes, ezért elképzelhető, hogy Brüsszel utólag megsemmisítésre kötelezi a kormányt. A szakértő szerint az élelmiszeráfa csökkentésének hatását csak az év első pár hónapjában érzik meg a vásárlók. Utána ismét emelkednek az árak.

Hírdetés

„Január hónapban biztos, hogy meg fog jelenni a fogyasztói árakban, így volt ez a sertéshús esetében is, majd utána néhány hónap alatt a növekvő kereslet folytán ez a termelői árak emelkedéséhez vezet, a kereskedői ár növekedéséhez, tehát pár hónap alatt el fog ez tűnni. Tehát nagyon optimisták ezek a számítások, hogy mennyi fog a lakosságnál maradni. Így volt ez a sertéshúsnál, így lesz a baromfihúsnál és így volt ez az 5 százalékos lakásáfánál is. Tehát ezek az áfacsökkentések soha nem a lakosságnál csapódnak le” – jelentette ki az okleveles adószakértő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »