Papírmeséket rejt az érsekújvári Berek erdeje

Papírmeséket rejt az érsekújvári Berek erdeje

Erdei séta során fedezhetjük fel Török Bianka érsekújvári illusztrátor szó szerint meseszép képeit az erdő bokrai és fái között. Kincskeresés ez a javából.

Az alkotóval az izgalmas ötlet megvalósulásáról beszélgetünk.

Tavalytól fontolgatod egy önálló kiállítás létrehozását.

Ezeket a képeket nem megrendelésre, saját örömömre alkottam. Bár mindig is szerettem volna a térrel játszani, eleinte mégis helyiségekben gondolkodtam. Mikor láttam, a koronavírus korlátozások nem engednek, akkor jött az ötlet, a természetbe kell helyezni ezeket a térbeli képeket.

A helyszín kiválasztása nem volt gond, hiszen a Berek erdőrészhez gyerekkori emlékek fűznek. Ide jártam a barátaimmal békákat gyűjteni és versenyeztetni, sétálni a kutyusommal, itt kaptam az első virágcsokrot és ölelést, ide temettük sebesült, majd elpusztult harkályunkat. A saját világomat formáztam meg alkotásaimban.

Hírdetés

Nehéz volt az installálás?

Élmény volt úgy elhelyezni a képeket, hogy azok beleolvadjanak a természetbe, mintha csak a részét alkotnák. A megszokott környezetből, kontextusból kiemelve bővülnek az értelmezési lehetőségek is. Arra is kíváncsi vagyok, hogyan dolgozik majd a képekkel az éledő természet.

Biztos vagyok benne, hogy a kiállított anyag sok emberhez eljut, hiszen látogatott erdőrészről beszélünk. Minden kép hátoldalán QR-kód található, amely tartalmazza a kép elhelyezkedésének koordinátáit, valamint elvezet a „PaperTales” oldalára, ahol megtekinthető egy rövid videó a kiállítás létrehozásáról, varázslatos aláfestő zenével, valamint az egyes alkotások fotói.

Arra kérek mindenkit, aki találkozik a képeimmel, hogy segítsen tovább írni a történeteket. Az illusztrációk alatt mindenkinek lehetősége van hozzászólásként leírni benyomásait, érzéseit, saját történeteit. Így válhat a projekt közös alkotássá.

Török Bianka elárulta sokan elküldték már a megtalált képek fotóit az oldalra. Arra biztat, találjuk meg mind a tízet.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »