Papi találkozót tartottak Feldebrőn

Papi találkozót tartottak Feldebrőn

Kádár László érsek teremtette meg az Egri Főegyházmegyében a papi találkozók hagyományát. A megszokott helyszín, Bélapátfalva helyett az apátsági templom felújítása miatt ebben az esztendőben is a feldebrői Szent Márton-templomban gyűlt össze a papság, Ternyák Csaba egri érsek hívására, június 27-én.

A főpásztor örömének adott hangot a szertartás kezdetén, hogy nagy számban eljöttek a lelkipásztorok erre a különleges alkalomra.

Mándy Zoltán, a papi lelkigyakorlat vezetője Szent László király alakját felidézve elmondta, elképzelhető, hogy ezen ősi templomban is járt a szent életű lovagkirály.

Az Egyházról elmélkedve, papnövendéki emlékeit felidézve a vatikáni zsinatok egyházképét állította tanítása középpontjába Mándy Zoltán atya. A kisközösségek, egyházi mozgalmak, ifjúsági csoportok és a missziós munka jelentőségére is felhívta a figyelmet, személyes tapasztalataival illusztrálva ezek fontosságát.

Ternyák Csaba érsek köszönetet mondott Mándy Zoltán atyának a lelkigyakorlat vezetéséért, a tanításért, melyben tanúságot tett az Egyház szeretetéről.

A főpásztor köszöntötte a jubiláns lelkipásztorokat – Mándy Zoltán aranymisést, Artner Péter, Árvai István, Fehér Róbert, Kalóczkai Gábor, Novák István, Tóth Gábor, Varga Béla és Veress Zoltán ezüstmiséseket –, majd bemutatta és köszöntötte Gyarmati Valentin, Kubik Zsolt, Lestál Balázs, Muhari Máté, Novák Lajos, Szedmák Zoltán és Adolfo Enrique Parra Molina újmiséseket, továbbá Luidimar Herrera Acacio, Mihályi Mátyás és Geovanny Fernando Salazar Herrera felszentelt diakónusokat.

Hírdetés

A szentmise végén Kakuk Ferenc érseki irodaigazgató ismertette az augusztus 1-jétől érvényes személyi és szervezeti változásokat.

Ezekről részletesen ITT lehet olvasni.

Szöveg: Bérczessy András

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Federics Róbert/Szent István Televízió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »