Panganak a boltok a brit Salisbury-ben

A városban nyolc héttel ezelőtt mérgezték meg az orosz-brit kettős ügynök Szergej Szkripált és lányát. A támadás óta az utcára is kevesebben merészkednek ki.

Még mindig rendőrségi kordonnal van bekerítve Salisbury városának néhány része, köztük üzletek is. Két hónappal ezelőtt mérgezték meg itt a korábbi orosz kém Szergej Szkripált és lányát Julijat. A 66 éves, britekhez átállt kémet egy padon találták eszméletlenül még március 4-én. A helyi boltok tulajdonosai azóta a forgalomra panaszkodnak.

Januárban és februárban még elég jó növekedést produkáltunk az előző év hasonló időszakához képest. Aztán márciusban a rossz idő és a Salisbury-i incidens miatt az én boltom több mint 25 százalékos visszaesést mutat az előző évhez képest – mondta egy helyi ékszerész, Peter Lewis.

Egy másik boltos szerint is pang az üzlet.

A betérő vendégek száma csökkent, azonnal csökkent. Lassan növekedésnek indult múlt hétig, de aztán azt hiszem, hogy az emberek félni kezdtek, miután néhány hír megjelent a médiában, azóta nagyon nagy a csend – mondta Claire Singleton.

Hírdetés

A város utcáin sétálók nem aggódnak amiatt, hogy a merényletben használt idegméreg maradványai még a városban lennének.

Minden úgy tűnik, hogy le van kordonozva és úgy vélem, hogyha bármi is lenne még itt, akkor az emberek már betegek lennének. Én személyesen nem aggódom. A gyerekek iránt talán egy picit – a fiam minden nap elsétál az iskolába a városközpontba – de nem túlságosan – mondta egy helyi lakos.

Egyesek szerint újra kellene már nyitni azokat az üzleteket, amelyeket a mérgezés után zártak be.

Itt az idő, hogy vége legyen ennek, nyissuk ki azokat a boltokat, mielőtt minden üzlet tönkre menne. Úgy tűnik, hogy senkit sem érdekel a sorsuk és ez baj – véli egy másik helyi.

A városban több akciót is szerveztek a helyi boltok és kocsmák megmentésére.

Salisbury-ben összesen kilenc helyszínt szakértők segítségével tisztítottak meg a március negyedikei támadás után.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »