Panem et panem

Orbán Viktor nem felejtett el beszélni, politikához is ért még. Látja a bajt, s látja a baj okát, részben ki is mondja, de a cselekvésig, a valódi változtatásig – ahogyan egész pártja – már nem jut el. A miniszterelnök évértékelője ezért egy olyan összetett mondat, amiből egyszerűen hiányzik az állítmány.

A beszédet a Fideszen belül hatalmas várakozás előzte meg, hiszen az utóbbi idők zavart keltő kormányzati intézkedései, de legfőképp a veszprémi fiaskó miatt szinte megmentőként várták az.

A felfokozott várakozás érződött is a miniszterelnökön, rég látott idegességgel, és bizony zavarodottsággal kezdett. Hosszú évek után először látni: a kormánypárt és vezetője defenzívába szorult, védekezni kényszerült, és ez az új felállás bizony most nem fekszik neki.

Hírdetés

Hosszú évek óta először látunk olyan Orbán Viktort, akinek magyaráznia kell a bizonyítványt, nem pedig büszkén mutogatni, hosszú idő óta látunk olyan miniszterelnököt, aki nem kezdeményez, csak az eddigi, amúgy unalomig ismételt, vélt vagy valós eredményeket szajkózza. Fizetési mérleg, GDP, infláció, államadósság, stabilitás, irigyel minket Európa, és persze olcsóbb élet, több munkahely, magasabb fizetés, rezsi, rezsi, rezsi, csökken, csökken, több pénzt az embereknek.

Szép szép, de már nagyon nem elég ide a kenyér. A legjobb gazdasági mutató is kevés ugyanis akkor, amikor a Fidesz legtöbb vezető politikusa alapvető hitelességi problémákkal küzd. Pláne akkor, amikor látják, tudják, hogy ott mellettük felnőttkorba lépett egy olyan párt, aminek nincsenek ilyen problémái, hiszen nem vett részt a rendszerváltás utáni mutyizásban. Ha mást nem, hát a ’98-as Fidesz-sikerből ezt illett volna megtanulni…

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »