Páncélozott autót küldtek a Fradi volt edzőjéért

Páncélozott autót küldtek a Fradi volt edzőjéért

Az indonéz focitragédia után páncélozott autóval menekítették ki a csapatok egy részét. Köztük volt Thomas Doll, a Ferencváros korábbi edzőjének jelenlegi csapata is.

A Thomas Doll iránytotta Persija Jakarta vasárnap éppen Bandungban, egy hotelben készült egy bajnoki mérkőzésre, amikor a tragédiáról megjelentek a hírek a sajtóban. Az összes indonéziai élvonalbeli labdarúgó-mérkőzést lefújták, Dollékért pedig páncélozott rendőrautót küldtek – derült ki a német Bild cikkéből, amelyet az Index foglalt össze.

A német lap beszámolója szerint Dollék a hotelben voltak, amikor megtudták, mi történt Aremában.

Malang, 2022. október 2.  Könnygázt vetnek be rendőrök a Kanjuruhan stadionban, az indonéziai Malangban 2022. október 1-jén. Az Arema Malang FC –Perszebaja Szurabaja bajnoki labdarúgó-mérkőzés után a 3-2-re alulmaradó hazai csapat szurkolói elözönlötték a pályát, majd amikor a rendőrök megpróbálták könnygázzal szétoszlatni őket, mindenki a kijárat felé kezdett rohanni, és a lökdösődésben agyontaposták egymást az emberek. A zavargásokban legalább 180-an meghaltak és több mint százan megsérültek.  MTI/AP/Yudha Prabowo
Malang, 2022. október 2. Könnygázt vetnek be rendőrök a Kanjuruhan stadionban, az indonéziai Malangban 2022. október 1-jén. Az Arema Malang FC Perszebaja Szurabaja bajnoki labdarúgó-mérkőzés után a 3-2-re alulmaradó hazai csapat szurkolói elözönlötték a pályát, majd amikor a rendőrök megpróbálták könnygázzal szétoszlatni őket, mindenki a kijárat felé kezdett rohanni, és a lökdösődésben agyontaposták egymást az emberek. A zavargásokban legalább 180-an meghaltak és több mint százan megsérültek. MTI/AP/Yudha Prabowo

Hírdetés

Biztonsági okokból azonnal páncélozott rendőrautókat küldtek értünk, amivel a hoteltől 40 kilométerre parkoló csapatbuszunkhoz szállítottak minket, majd rendőri kísérettel mentünk vissza Jakartába.

Boldogok voltunk, hogy hazaérhettünk

– nyilatkozta az edző.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »