Páncélosok vonulnak Avgyijivkában – az ukrán védők képtelenek kiűzni az oroszokat

Egyre mélyebbre jutnak az orosz katonák Avgyijivkában, amelyet láthatóan nem tudnak nagyon tartani az ukrán védők. Erről tett közzé Julian Röpcke német OSINT-elemző felvételeket a X közösségi médiaplatformon, írja a Portfólió.

Avgyijivkát 2014 óta szeretnék megszerezni az oroszok, de ez minden igyekezet ellenére eredménytelenül alakult számukra. A háború előtt körülbelül 30 ezer fős lakosságú településért 2023 októberétől váltak egyre intezívebbé a harcok, ám azóta csak kevés eredményt tudtak felmutatni a támadók, miközben hatalmas veszteségeket szenvedtek. Az elmúlt napokban változni látszott az állás: az ukrán védők meghátrálásra kényszerültek a város déli részénél. A várakozásokkal ellentétben nem sikerült ellencsapást indítani az oroszok kiszorítására, sőt, a támadók egyre nagyobb területet vonnak ellenőrzésük alá.

#NewsMap
Ukrainian defenders are fighting Russian invaders at close range (with tanks!) on the northern end of the first occupied #Avdiivka residential area. Ten days after the Russian infiltration, the fighting moved rather in the direction of the city center, than back south. pic.twitter.com/MHluHG68FF

Hírdetés

— Julian Röpcke🇺🇦 (@JulianRoepcke) January 31, 2024

Julian Röpcke azonosította a lokációt, és megállapította, hogy az oroszok egyre jobban előrenyomultak Avgyijivkában, és igyekeznek eljutni a város központjáig. Az is látható a felvételeken, hogy az ukránok páncélosokkal próbálják védeni az állásaikat, amelyről egy videót is megosztott az egyik oroszbarát csatorna az X-en:

Ukraine, Avdiivka, the battle rages on pic.twitter.com/ci3d0BdZAP

— IgorGirkin (@GirkinGirkin) January 31, 2024


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »