Panamában épül a fatimai Jelenés-kápolna ötödik hasonmása

Panamában épül a fatimai Jelenés-kápolna ötödik hasonmása

José Domingo Mendieta panamai érsek vezetésével május 13-án, a Fatimai Szűzanya emléknapján a panamai püspöki konferencia épületének tőszomszédságában elhelyezték annak az új kápolnának az alapkövét, amely a fatimai Jelenés-kápolna ötödik hasonmása lesz a világon.

Az új kápolna szerkezete megegyezik a portugáliai eredetivel, így ez lesz az ötödik kápolna a világon, mely az egyesült államokbeli, brazíliai, Porto Rico-i és a Fülöp-szigeteki társa után pontos mása a Cova da Iriában épült eredeti kápolnának.

„Nagy öröm és áldás számunkra ez az ünnepi pillanat. Ez egy valóra vált álom” – nyilatkozta Mendieta érsek. Az alapkő mellé egyúttal elhelyezték a fatimai Szűzanya és Szent József kisméretű szobrát is. Az új zarándokhely-kápolna csak gyalogosan lesz elérhető a látogatók számára, hogy ezzel is segítsék a minél nagyobb lelki összeszedettséget – magyarázta Tomás Vásquez Polo, a fatimai világapostolkodás panamai káptalanjának elnöke.

A fatimai Jelenés-kápolna hasonmásának megépítését a fatimai kegyhely igazgatósága engedélyezte, 2019. július 24-én kelt határozatával. A panamai érseknek küldött levélben ez olvasható: „A fatimai szentély ezt az engedélyt az érsekséggel és Panama egész nemzetével való közösség jeleként adja meg abban a reményben, hogy a kápolna másolatának felépítésével növekedjék a szent rózsafüzér imájának áhítata és az öt első szombat gyakorlata a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve ellen elkövetett bűnök miatt való engeszteléséért.”

Hírdetés

Az ünnepi eseményen részt vett Luciano Russo érsek, panamai apostoli nuncius és Gonçalo Teles Gómez panamai portugál nagykövet is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »