Panama-iratok: a Wikileaks betámadta a „független” újságírókat

Ahogy tegnap írtuk az ICIJ által kiszivárogtatott adatokban feltűnően hiányoznak az amerikai érintettek, és ennek köze lehet ahhoz, hogy a Soros-féle Open Society Fund az egyik fő támogatójuk. A Wikileaks-nek szintén nem tetszik ez az egyoldalúság.

A Wired magazinban megjelent interjúban is feltették a kérdést Gerard Ryle-nak, az ICIJ igazgatójának, hogy miért nem hozzák nyilvánosságra a teljes anyagot. Azt válaszolta, hogy ez „ártatlan magánszemélyekkel kapcsolatos információkat” is érintene, és nem csak a közszereplőket. „Nem vagyunk Wikileaks. Azt próbáljuk megmutatni, hogy az újságírást felelősségteljesen is lehet művelni.” Persze.

A Wikileaks –nek határozottan nem tetszett ez a hozzáállás, a Twitter-fiókjukban meg is írták:

„A washingtoni székhelyű, Ford és Soros által pénzelt ICIJ-nek Wikileaks problémája van”

Washington DC based Ford, Soros funded soft-power tax-dodge “ICIJ” has a WikiLeaks problem #PanamaPapers https://t.co/xEXlmGg0fG

— WikiLeaks (@wikileaks) April 5, 2016

„Putyin elleni támadást az OCCRP [Organized Crime and Corruption Reporting Project.] hozta létre, a célpont Oroszország és az egykori Szovjetunió, a USAID és Soros pénzelte”

#PanamaPapers Putin attack was produced by OCCRP which targets Russia & former USSR and was funded by USAID & Soros. pic.twitter.com/tgeKfLuROn

— WikiLeaks (@wikileaks) April 5, 2016

„Tegyük közzé mind a 11 millió Panama-iratot, hogy mindenki kereshessen benne?”

Should we release all 11 million #PanamaPapers so everyone can search through them like our other publications?

— WikiLeaks (@wikileaks) April 3, 2016

Orientalista.hu – Jack Fall


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »