Pályázat magyarországi szerzetesrendek 20. századi történetét feldolgozó szakdolgozatok írására

Pályázat magyarországi szerzetesrendek 20. századi történetét feldolgozó szakdolgozatok írására

A Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája (MSZKI) pályázatot hirdet alapképzésben, mesterképzésben vagy osztatlan képzésben tanuló hallgatók számára, melynek célja a magyarországi szerzetesrendek 20. századi történetét feldolgozó kiemelkedő színvonalú szakdolgozatok díjazása.

A pályázaton olyan alapképzésben, mesterképzésben vagy osztatlan képzésben tanuló hallgatók vehetnek részt, akik a 2020/2021 tanévben nyújtják be és védik meg szakdolgozatukat.

Pályázni valamely magyarországi szerzetesrend 20. századi történetét feldolgozó szakdolgozattal lehet. Az elbírálás során előnyt élveznek az olyan szerzetesrendekről, szerzetesközösségekről írott dolgozatok, amelyekről még nem született átfogó rendtörténeti munka. A dolgozatokat az MSZKI által felkért szakmai bizottság bírálja el és rangsorolja a témaválasztás, a módszertan és forráshasználat szakszerűsége, a szakirodalmi tájékozottság és a téma kidolgozásának igényessége alapján.

A pályázat benyújtása

A szakdolgozatok felsőoktatási intézménybe benyújtott (a szakdolgozati szerzőség szabályainak betartásáról szóló nyilatkozatot is tartalmazó) példányának PDF formátumú másolatát a [email protected] e-mail címre kell eljuttatni.

Határidő: 2021. július 15., 23:59

Hírdetés

Díjazás

A legjobb szakdolgozatot benyújtó hallgató 150 000 forint díjazásban részesül. Nagyobb számú pályázat esetén a kiíró második, harmadik díjat vagy különdíjat is kiadhat, ugyanakkor fenntartja magának a jogot, hogy – amennyiben a pályázati felhívásra megfelelő színvonalú pályamunka nem érkezik be – nem ad ki díjat.

A pályázatok elbírálásának és a pályázat eredményhirdetésének határideje 2021. augusztus 31.

Forrás: Szerzetesek.hu

Fotó: Pxhere.com

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »