Palkovics László elmondta, ki kaphat állami bértámogatást

Palkovics László elmondta, ki kaphat állami bértámogatást

Az Orbán Viktor miniszterelnök által hétfőn bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv legfontosabb eleme a meglévő munkahelyek védelme a koronavírus-járvány idején – jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter az M1 aktuális csatornán hétfő este.

Azt mondta, a munkahelyvédelmi rész egyik eleme szerint ha egy adott cég a „munkaterhelésének” 15-50 százalékát elveszíti, akkor ebben az időben 70 százalékkal támogatja az állam a bérköltségeket. Az erről szóló kérvényt a területi járási hivatalokhoz kell benyújtani, ott bírálják el.

Emellett egy sor adminisztratív jellegű könnyítést is tartalmaz a csomag – sorolta a miniszter.

A kormányfő által bejelentett akcióterv három szakasza összesen a nemzeti össztermék, a GDP 18-20 százalékát csoportosítja át, ideértve a jegybank által megindított programokat is. Erről a miniszter azt mondta: ez egy 9200 milliárd forintos csomag. Úgy látják, ezek a források elegendőek ahhoz, hogy a válság hatásait csökkenthessék.

Orbán Viktor bejelentett továbbá egy bértámogatási programot, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a kiemelt nemzetgazdasági ágazatok újraindítását, valamint azt, hogy több mint 2000 milliárd forint értékben biztosítanak támogatott hitelt vállalatok finanszírozására. A miniszterelnök Palkovics Lászlót kérte fel a program koordinálására, irányítására.

A hétfői bejelentések tartalmával több cikkben is foglalkozott korábban az Infostart:

Hírdetés

Bérátvállalás, 13. havi nyugdíj – gazdasági mentőprogramot jelentett be Orbán Viktor

Mérlegen Orbán Viktor gazdaságvédelmi bejelentései

Itt vannak a számok a 13. havi nyugdíjról

Újabb részletek a 13. havi nyugdíjról

Megjelent az Orbán Viktor által bejelentetteket költségvetés-módosítást tartalmazó rendelet

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »