Palesztinnak nézték, és agyonlőtték a katonalány fegyverét elrabló férfit az izraeli Áskelonban

Palesztinnak nézték, és agyonlőtték a katonalány fegyverét elrabló férfit az izraeli Áskelonban

Az utóbbi napokban egyre több fegyveres támadást hajtanak végre a palesztinok Izraelben és a megszállt területeken. Ebben a pattanásig feszült helyzetben egy 27 éves férfi Áskelon városban elrabolta egy katonalány fegyverét, menekülőre fogta a dolgot, mire az éppen ott tartózkodó járókelők közül többen is rálőttek. A fegyverrabló belehalt a sebeibe, s később kiderült, hogy zsidó és elmebeteg – írja a kan-ashkelon.co.il.

Hírdetés

Áskelon Földközi-tengerparti izraeli városban járókelők, köztük az izraeli hadsereg egy tisztje ma este agyonlőttek egy férfit, miután az utóbbi rátámadt az autóbuszmegállóban várakozó katonalányra, majd leragadta a fegyverét. A 27 éves férfi ezután a rabolt fegyverrel együtt elkezdett menekülni Bét Sikmá település irányába, csakhogy járókelők több lövést is leadtak rá, s ez által ártalmatlanították.

Az egyik rálövő éppen a helyszínen áthaladó Éliáv Elbáz ezredes, az izraeli hadsereg egyik dandárjának parancsnoka volt. A katonai parancsnok és a lövéseket szintén leadó többi járókelő meg volt győződve arról, hogy a fegyverrabló palesztin, ezért aztán gondolkodás nélkül tüzeltek. Csakhogy röviddel ezelőtt a rendőrség közölte, hogy a katonalány fegyverét elrabló férfi zsidó, izraeli állampolgár s valószínűleg elmebeteg.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »