Palesztinellenes zsidók miatt nem szállt fel a gép

Izraeli zsidó utasok próbálták megakadályozni az Aegean Airlines egyik járatának felszállását az athéni reptérről hétfő éjszaka két palesztin utastársuk miatt – írja a Haaretz.com.

Az izraeli napilap internetes kiadásán megjelent cikk szerint a zsidó utasok úgy ítélték meg, hogy palesztin társaik „biztonsági kockázatot jelentenek”, ezt a legénységgel is közölték, majd a folyosókon állva akadályozták meg a gép felszállását.

Hírdetés

Eleinte csak egy kisebb csoport tiltakozott, így a kapitány a reptéri rendőrség segítségét kérte, akik átvizsgálták a két palesztin iratait, de semmi aggályosat nem találtak. Ezt követően viszont egyre több zsidó utas kezdett demonstrációba, így a palesztinok engedtek, és a több mint másfél órás huzavona után leszálltak a repülőről. Miután néhány embernek ez sem volt elég, és további biztonsági ellenőrzést követeltek, a kapitány figyelmeztetett, hogy leszállíttatja őket a gépről, ha nem hagyják abba. A repülő csak ezt követően tudott elindulni Tel-Avivba – olvasható a Háárec weboldalán.

A légitársaság szóvivője később elnézést kért a két leszállított utastól a kellemetlenségért, valamint megköszönte nekik megértésüket.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »