Palesztína

Nem írtam semmit az izraeli-palesztín ügyről, mert nincs mit. 100 éves konfliktus újabb fejezete, semmi érdekes az egészben. Egyébként meg írtam már az egész háttereről.

Eleve az egésznek nincs globális jelentősége, ez egy klasszikus háborús viszály két nép között.

Most csak a ballib ultrák reakciója érdekelt. 2015 óta nem bírják feldolgozni, hogy Zorbán kivette a kezükből az antiszemita-kártyát, hát most óvatosan újra próbálkoztak, s megint buktak: Zorbán már megint kiállt keményen a zsidók mellett.

Persze előbújtak a szarból a legszélsősegesebbek is, lásd „nem léteznek palesztínok”, s ezt azok mondják, akik ezzel együtt szent ügyként küzdnek az identitás szabadságáért, lásd férfiak mondhassák magukat nőknek, s aki ezt nem fogadja el, az fasiszta, viszont a palesztínok esetében ugyanezek már tagadják a palesztínok jogát, hogy magukat plalesztínoknak nevezzék.

Persze valahol bizarr, hogy a magyar progresszívek simán egy az egyben átveszik a zsidó szélsőjobb nézeteit, dehát a magyarázat itt lelki: a magyar progresszió hagyományosan magyarellenes.

Hírdetés

Nyilván a kettős mérce alap a ballibeknél: láttuk ezt Ukrajna esetében, Trianon emlegetése szerintük hülyeség, míg Ukrajnának viszont vissza kell lapnia minden területet a 2013-as állapot szerint.

S az is vicces volt, hogy amikor az ukrajnai háború során azt mondtuk, a civil áldozatok járulékos veszteségek, a legtöbb esetben az ukrán fél direkt lakóházak, iskolák, kórházak mellé helyez el katonai objektumokat, ami miatt aztán az orosz támadás civileket is ér, akkor erre intenzív huhogás lett a válasz, míg most ugyanezt az érvet hozzák fel Izrael védelmében: lásd, a Hamasz a felelős, hogy civil helyeken tart katonai objektumokat, így az izraeliek nem hibásak a civil áldozatok miatt.

A 444 rátett persze egy lapáttal:

Pedig ez teljesen objektív kérdés, független attól, hogy melyik oldalnak drukkolunk vagy esetleg semlegesek vagyunk. Aki megöli az ellenség állami tisztviselőjét, katonáját, az nem terrorista, hanem katona, akkor is ha nem reguláris katona, ebben az esetben gerilla/partizán. A terrorizmus elengedhetetlen eleme ugyanis, hogy civilek ellen irányuljon.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »