Palesztin Iszlám Dzsihád: Az új rakétáink Tel Avivon túlra is elérnek

Palesztin Iszlám Dzsihád: Az új rakétáink Tel Avivon túlra is elérnek

A gázai székhelyű Palesztin Iszlám Dzsihád szervezet vasárnap este azzal büszkélkedett, hogy új rakétát fejlesztett ki, amely Tel Avivon túlra is elér, és azzal fenyegetett, hogy az izraeli városokat „pokollá” változtatja.

A palesztinszervezet állítása az iráni Al Alam Arabic csatornán leadott dokumentumfilmben hangzott el, a felvételen a rakétagyár, különböző fegyverek és rakétakilövések láthatók.

A rakétát Irán segítségével készítették a Palesztin Iszlám Dzsihád elmondása alapján. A Teherán támogatását élvező csoport, Gáza második legnagyobb szervezete az övezetet irányító Hamasz után, azt állította, az első Tel Aviv felé indított rakéta iráni gyártmányú lesz.

A dokumentumfilm szerint a szervezet precíziós rakétákat is kifejlesztett.

mondta a klipben a szervezet szóvivője, Abu Hamza hozzátéve, hogy a hatótávolsága még távolabbra kiterjeszthető.

A csoport megjegyezte, hogy a 2012-es háború során már lőtt ki iráni gyártmányú rakétát Tel Avivra.

Hírdetés

A dokumentumfilm szerint a szervezet mérnökeinek sikerült frissíteni a csoport rakéta arzenálját, melyet a legutóbbi konfrontációk során nagyrészt megsemmisültek.

„Az ellenség buta intézkedései a Gázai övezet és lakosai ellen a megszállt városokat és közösségeket pokollá változtatja, Isten akaratával,” mondta a szóvivő.

Az elmúlt hetekben drámaian megnőttek a tüntetések a gázai határ mentén, az éjszakai zavargások mellett újraindult az Izraelbe átreptetett robbanóeszközt vagy Molotov-koktélt szállító léggömbök jelensége is.

Az izraeli katonai hírszerzés két hete közzétett jelentése szerint a Hamasz szervezet a közeljövőben háborút indíthat Izrael ellen, hogy a nemzetközi szimpátia kivívásával megnyissa a nemzetközi pénzcsapokat a Gázai övezet számára.

Az Izraeli Védelmi Erők úgy véli, a Hamász vagy az Irán által támogatott Palesztin Iszlám Dzsihád megpróbálhatja háborúba sodorni Izraelt egy határ mentén végzett alacsony szintű, de jelentős támadással.

Újkelet nyomán


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »