Paksi FC-AEK Larnaca – 9. perc: null-null

Paksi FC-AEK Larnaca – 9. perc: null-null

A Paks Fc. hatalmas blamát szenvedett el, amikor hazai pályán négy-nullra kikapott a másodosztályú Vajdahunyadtól. Most egy ciprusi együttessel ütközik a Bognár-legénység.

20.00: Labdarúgás, Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés, Paksi FC-AEK Larnaca

Az atomváros csapata: 

Kezdők: Szappanos – Osváth, Kinyik, Vas, Ötvös, Szabó J. – Vécsei, Papp, Windecker – Haraszti, Hahn

Hírdetés

Cserék: Simon, Skribek, Balogh, Böde, Kocsis, Horváth, Kovács, Mezei, Tóth

Vezetőedző: Bognár György

 

Az Európa-liga selejtezőjében történt fiaskó után a Paks labdarúgócsapata a Konferencia-ligába átkerülve a Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató ciprusi AEK Larnaca ellen javíthat a nemzetközi porondon.

    A magyar kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes története második európai kupaszereplése nem indult jól, mivel két hete szervezetlen védekezése és indiszponált játéka miatt 4-0-ra kikapott hazai pályán a román másodosztályban szereplő Corvinul Hunedoara csapatától, így hiába javított idegenben 2-0-s sikerrel, a továbbjutásra nem volt reális esélye.
    A lebonyolítási rend viszont valódi javítási esélyt kínál a zöld-fehéreknek immár a harmadik számú sorozatban, ahol Bognár György vezetőedző együttese csütörtökön a ciprusi bajnokság második helyezettjét látja vendégül. A mostani ellenfél ugyanakkor jóval nagyobb falatnak tűnik, mint a vajdahunyadi rivális volt, ugyanis a szigetországiak az elmúlt öt évben kétszer is az Európa-liga csoportkörében szerepeltek, majd onnan a Konferencia-ligába „lecsúszva” tavaly a nyolcaddöntőig jutottak, ahol a későbbi győztes West Ham United állította meg őket.
    Már csak a nagyobb nemzetközi rutinja miatt is az AEK Larnaca számít a párharc favoritjának, azonban ha a Paks meg tudja ismételni a múlt heti visszavágón nyújtott teljesítményét, akkor lehet esélye a továbbjutásra. Az alapvető cél azonban mindenképpen az a tolnaiaknál, hogy ezúttal olyan eredményt érjenek el saját közönségük előtt, hogy legyen tétje a jövő csütörtöki visszavágónak.
    „A Larnaca elleni mérkőzésünkkel indul a nemzetközi szereplésünk, hiszen a hazai, Corvinul elleni találkozónk edzőmeccs jelleget öltött, ugyanakkor remek tanulsággal szolgált. Nem feledhetjük, két mérkőzésben kell gondolkodnunk, két találkozón kell eldöntenünk a továbbjutást. Ellenfelünk egy élcsapat, minden évben a bajnoki címért küzd, valamint nemzetközi szinten is jó eredményei vannak. Sok kiváló játékosuk van, nagy feladat elé nézünk” – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján Bognár György, aki kifejtette, a 20-szoros magyar válogatott Gyurcsó Ádámot is utóbbiak közé sorolja.
    A tréner elárulta, a Vasashoz távozott Könyves Norbert helyén Horváth Kevin előtt nyílt lehetőség, hogy bekerüljön a meccskeretbe.
    „Nehéz mérkőzésre számítok, a Larnaca egy nagyon jó csapat, és ezt mindenki tudja az öltözőben. Mondhatjuk, most nem mi vagyunk az esélyesek, de bízunk benne, hogy minden kiválóan alakul majd. Ellenfelünk a nemzetközi porondon is jól menetelt az elmúlt években. Gyurcsóval annak idején még játszottunk együtt a válogatottban, kiváló labdarúgó” – mondta Böde Dániel, aki szerint a Corvinul elleni fiaskót a Larnaca elleni továbbjutással sem lehetne teljesen feledtetni.
    „Fontos és nehéz mérkőzés lesz számunkra a csütörtöki, amin szeretnénk végig koncentráltan játszani. Magabiztosak vagyunk, azon dolgoztunk a felkészülés alatt, hogy bízzunk egymásban. Senki nem gondolja, hogy mi vagyunk az esélyesek, de abban bízom, a tapasztalatunk elég lesz ahhoz, hogy megfelelő eredményt érjünk el” – fogalmazott sajtótájékoztatóján a ciprusiakat edző spanyol Juan Ferrado.
    Honfitársa, a csapatkapitány Ángel García arról beszélt, abból a szempontból nincs könnyű dolguk, hogy nekik ez lesz szezonbeli első tétmérkőzésük, míg a paksiak már játszottak kettőt.
    „Ennek ellenére felkészülten várjuk az összecsapást, amit szeretnénk megnyerni” – jelentette ki a 31 éves hátvéd.
    A Paks még sosem találkozott ciprusi riválissal, ahogy a Larnaca sem magyarral. A párharc győztese a szerb Radnicki és a montenegrói Mornar csatájának továbbjutójával csap össze a harmadik körben, a vesztes pedig búcsúzik a nemzetközi porondtól.
    A csütörtökön 20 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »