Pacskolás

Pacskolás

Egyre több hergelő tartalom jelenik meg menekült ügyben és csökkennek az oknyomozó, elemző tartalmak. Abból, hogy a menekültek büdösek, nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Nagy részük átvert nyomorult.
Vegyük észre, hogy nem sorsuk megoldása a cél, hanem a káoszalkotás. A menekült áradat sok-sok kis André Goodfriend összehangolt tevékenységének az eredménye. Ők hozták létre a konfliktus zónákat és ők lapátolják rá a szart Európára. Ezek a szerencsétlenek nem menekülnének el, ha nem így lenne.
Amint a múlt század 60-as évei óta nem jött létre az EU-ban egy társadalmi integrációt célzó intézményrendszer a bevándorlókkal kapcsolatban, úgy most sem várható ugyanez. Német és francia kollégáimmal a 80-as évek óta azon küzdünk, hogy olyan joghatóságok jöjjenek létre, melyeket mind az EU, mind az idetelepedettek elfogadnak. Ebben az állításban nem azt célzom, hogy más értékeket vallunk, és nem fogadjuk el az EU joghatóságait, hanem azt, hogy hasonló értékeket másképp interpellálunk. Így a ránk közösen nehezedő nyomort, munkanélküliséget, stb. másképp éltük meg. Rég össze lehetett volna hangolni gondolkodásainkat, ha ez lett volna a cél. De nem ez volt. Hangunk odáig sem jutott el, hogy meghallgatást nyerjen. Ezzel szemben a szakállas üvöltözők állandó médiafelületet kaptak, folyamatosan megnyilvánulhattak, növelve az iszlamofóbiát és a befogadó társadalmak ellenséges érzelmét. És most?

Előre lehetett látni. A metró alagútjában egy valószínűtlen atomtámadásra kialakult az infrastruktúra, de egy valós veszélyre, a szegénység, nyomorultság migrációjára nem. Rossz hírem van. A kis André Goodfriendek tovább lapátolják a szart. Aki valóban meg akarja oldani ezt a kérdést, az a kis André Goodfriendek főnökével kell, hogy egyeztessen, ne a szart pacskolja tovább.

Hírdetés

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »