Özönvíz a fővárosban: folyamatosan érkeznek a segélyhívások

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járata fennakadásokkal közlekedik a hétfői vihar miatt.

Harminckét helyszínen dolgoznak a tűzoltók Budapesten, de folyamatosan érkeznek a bejelentések a fővárost is elérő esőzések miatt a 105-ös segélyhívó számra – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője pénteken az MTI-t.

Kisdi Máté elmondta: főleg vizet kellett szivattyúzniuk a tűzoltóknak, a belvárosban jellemzően alagsori helyiségekbe, pincékbe folyt be sok csapadék.

A II. kerületben, a Lövőház utcában, a Frankel Leó utcában és a Pasaréti utcában vízben elakadt autókhoz riasztották őket, az autókban rekedt embereket mentettek ki. Közölte: eddig nem sérült meg senki.

Elmondta azt is, hogy az FKI arra kéri a lakosságot, ne jelentsék be, ha ingatlanjukban kis mennyiségű (5-10 centiméter) víz áll, mert tűzoltótechnikai eszközökkel ezt nem lehet eltávolítani.

Hírdetés

A Keleti pályaudvar közelében, a VII. kerületi Bethlen Gábor utcában 20-30 centiméter magasan áll a víz az úttesten, a csatornákból visszaáramló víz felnyomta a csatornafedeleket, és a szennyvízzel keveredett csapadék elönti a pincéket, a környéken áramszünet van – tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.

A BKK Facebook-oldalán közölte: a 3-as metró helyett pótlóbusz jár a Nagyvárad tér és a Határ út között. A szentendrei (H5-ös) HÉV nem jár a Batthyány tér és a Szentlélek tér között.

A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár a teljes vonalon. A 2-es villamos helyett a Kossuth Lajos tér és a Boráros tér között a 15-ös és a 115-ös autóbusszal lehet utazni. A 14-es villamos helyett pótlóbusz jár a Lehel tér és a Lehel utca/Róbert Károly körút között.

A 18-as villamos helyett a Döbrentei tér és Szent Gellért tér között, a 19-es és a 41-es villamos helyett a Clark Ádám tér és Szent Gellért tér között a 86-os busszal és a 17-es villamospótló busszal lehet utazni. A 61-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Szent János Kórház között a 22-es, 102-es, 155-ös, 156-os, 222-es busszal lehet utazni. A Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között pedig a 139-es és a 253-as busz jár.

Az 59-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár. A 24-es, az 51-es és az 52-es villamos nem jár. A 60-as villamos helyett a 21-es autóbusszal utazhatnak. A Sikló nem üzemel.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »