Ózdon már egyszerű többsége sincs a Fidesznek

Ózdon már egyszerű többsége sincs a Fidesznek

Janiczak Dávid, Ózd város polgármesterének közleménye:

Hétfőre három képviselő hagyta el az ózdi Fidesz–KDNP-frakciót. Közülük ketten egyébként sem Fidesz-tagok, de a Fidesz támogatásával indult képviselők, míg a szintén kilépett képviselő asszony meg kívánja tartani Fidesz-tagságát, de nem kíván többé a leszerepelt ózdi frakció tagja lenni.

Hírdetés

Ezzel a komoly elhatározott lépéssel a három városatya azt bizonyítja, hogy Ózdért akarnak dolgozni mint képviselők. Nem szeretnék, ha pártérdekeknek kellene alárendelni magukat, mikor meghozzák döntéseiket, minden esetben csak a választóiknak szeretnének megfelelni. Természetesen nem véletlen, hogy most jutottak erre a döntésre, hiszen lassan már minden jóérzésű ózdi átérzi ezt a fontos történelmi helyzetet, amikor a bukás útján elindult Fidesz arroganciája és elviselhetetlen megfélemlítési kísérletei már tarthatatlanná és vállalhatatlanná válnak. Üdvözlendő, hogy ők egy ilyen nehéz döntést is képesek voltak meghozni a város érdekében, ezzel is bizonyítván elhivatottságukat az itt élők felé. Én magam mint polgármester örülök, hogy velük végre mint egyénekkel beszélhetjük át a terveket, a szükséges lépéseket és döntéseket, nem csupán a Fidesz–KDNP frakcióvezetőjével, a csúfosan megbukott előző polgármesterrel kell tárgyalnom.

Úgy gondolom, egyre inkább haladunk Ózdon a demokratikus működés felé, amikor az egyes körzetek képviselői a körzetüket képviselve lesznek egyenrangú tárgyalópartnerek a város vezetésében, nem pedig mint a Fidesz már megszokott bábjai. Ózd újra tanúbizonyságot tett történelmi súlyú lépéseiről, és a jövőben is bebizonyítjuk együtt: Ózd sosem lesz Esztergom, mert Ózd élni akar! Ezt bizonyítja ennek a három bátor képviselőnek a lépése is, hiszen nem kis nyomás nehezedhetett rájuk a frakció részéről, ám ők mégis az ózdiakat és Ózdot választották!

Isten áldása legyen rajtuk független képviselőként, és segítse őket munkájuk feddhetetlen és önzetlen végzésében!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »