Óvja egészségét légtisztítóval! (X)

Óvja egészségét légtisztítóval! (X)

Manapság egyre jobban odafigyelünk az egészségünkre. Tudatosan étkezünk, megválogatjuk, mit iszunk. Azonban nem csak erre kellene fókuszálnunk. Az általunk szívott levegő minősége ugyanolyan fontos, mint az egészséges táplálkozás.

A kültéri levegő tisztasága a legtöbb esetben nem rajtunk múlik. Ez különösen igaz a zsúfolt nagyvárosok lakóira. Arra azonban van ráhatásunk, hogy az otthonunkban, illetve a munkahelyünkön milyen a légtér. Ezeken a helyeken töltjük életünk legnagyobb részét. Érdemes hát foglalkoznunk a levegőtisztítással.

Fontos a belélegzett levegő minősége

Ha kimegyünk az utcára, főleg ősztől tavaszig, emelkedett szállópor-koncentrációval találjuk szembe magunkat. Ma már egy nemdohányzó ember tüdeje is megtelik szennyeződésekkel, a környezeti károknak köszönhetően. Épp ezért rendkívül fontos, hogy legalább zárt térben fertőtlenített, tiszta levegőt lélegezzünk be. 

Számos levegőfertőtlenítő technológia áll rendelkezésünkre annak érdekében, hogy jobb legyen a közérzetünk. Talán nem is gondolnánk, hogy mennyi mindent lélegzünk be, és hogy ezek milyen hatással lehetnek az egészségünkre rövid és hosszú távon. 

Mitől óv minket a levegőfertőtlenítő?

A beltéri levegő, különösen, ha nem megfelelő a szellőzés, számtalan mikroszkopikus szemcsét tartalmaz. A több ember által használt helyiségekben számos vírus és baktérium terjeng, amely könnyen fertőzést okozhat. 

Hírdetés

A penészes falak közt élők a penészgomba spóráinak millióit lélegzik be észrevétlenül. Ez számos fizikai panasz okozója lehet. Légúti tünetek, idegrendszeri panaszok, bőrszárazság, szemviszketés; mind a penész miatt. Mindemellett párolgó vegyületek nehezítik a levegőt, többek között tisztítószerekből vagy épp körömlakkból áradva. 

Ha nem működik megfelelően az immunrendszer

A felsorolt mikroorganizmusok az egészséges emberek szervezetét is megviselhetik. Azonban ha valaki legyengült immunrendszerrel szív egészségtelen levegőt, annak komoly következményei lehetnek. 

A légúti panaszokkal, például asztmával élők tüneteit súlyosbíthatják a kórokozók. A penészspórák ugyancsak veszélyesek a kruppos, asztmás gyerekekre, felnőttekre. Az idősebb emberek szervezetét vagy műtét után lábadozók immunrendszerét jobban megterhelik a különböző kórokozók.

Plazmatechnológiás levegőfertőtlenítés

Innovatív megoldást kínál a szennyezett beltéri levegő megtisztítására a NanoSrtike technológia. A Novaerus ír gyártó készüléke hidegplazma mező segítségével semlegesíti a szennyeződéseket. Az elektromos áram segítségével a levegőfertőtlenítő plazma mezőt generál. Ez energizálja a rajta áthaladó levegőt, és elpusztítja a nemkívánatos, egészségtelen összetevőit. 

Rövid idő alatt nagy terekben is megoldható a levegő fertőtlenítése. Ez különösen jól jöhet közösségi terekben és egészségügyi intézményekben. A hidegplazma nem károsítja az egészséget, így biztonsággal alkalmazható.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »