Óvatosan a szaharai homokkal, ha nem megfelelően mossuk le, kárt tehet az autóban

Óvatosan a szaharai homokkal, ha nem megfelelően mossuk le, kárt tehet az autóban

Sok sofőr találta hétfőn reggel piszkosan az előtte még tiszta autóját. A szaharai homok nagyon elcsúfította az egyébként csillogó járműveket, ezzel arra kárhoztatva a sofőröket, hogy beiktassanak egy előre nem tervezett kocsimosást.

Habár a szakemberek megnyugtattak bennünket, a szaharai homok jelenléte nem kirívó, azért mégsem vesszük szívesen, hogy mindent belepett. Ha eddig nem volt időnk kocsink tisztává varázsolására, akkor vegyünk figyelembe néhány javaslatot, miként álljunk neki!

Tömött sorok

A kocsimosók ezen a héten megteltek, különösen a kézi autómosók. Ám csak módjával az automata mosókkal: azok ugyanis előre programozott vízmennyiséget használnak. Márpedig a szaharai homokot először érdemes bő vízzel leöblíteni a járművünkről, hogy a későbbi törléskor ne tegyünk kárt a fényezésben. Alapesetben tehát a kézi autómosók jobb választásnak tűnnek.

Hírdetés

Óvatosan a szivaccsal!

A por és homok komolyabb sérüléseket okozhat az autó karosszériáján. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, még a szivacs vagy a kefe kézbevétele előtt bő vízzel kell kezdenünk a mosást.  Ezzel eltávolíthatjuk azokat a részecskéket, amelyek egyébként megkarcolnák a lakkozást az autón.

Ezután jöhet a szivacs, rongy vagy kefe, amivel aztán tisztára varázsoljuk autónkat.

HNonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: birofenyezo.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »