Ötvenéves titokra derül fény szombaton Hűvösvölgyben

Ötvenéves titokra derül fény szombaton Hűvösvölgyben

Szombat délután kinyitnak egy időkapszulát a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthon és Tábor területén. A különleges esemény a járműtelep 71. születésnapi programjának része.

A Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásának alsó szintjén, azon a ponton, ahol a gyermekvasutasok zászlófelvonása helye is van, itt helyeztek el egy időkapszulát 50 évvel ezelőtt, az épület falában. A kapszula ürege előtti táblára azt írták, hogy 2019-ben lehet kinyitni a kapszulát.

Mint Váczi Viktor, a Gyermekvasút szóvivője az InfoRádióban elmondta, a Gyermekvasút szombati születésnapi ünnepségén kerül sor a nyitásra – ismert, 1948. április 11-én kezdték el építeni az Úttörővasutat.

Hírdetés

„Elég sok egykori úttörővasutas és gyermekvasutas várja ezt a pillanatot, hogy kiderüljön, mit rejt az időkapszula, sokan akkoriban voltak voltak kisvasutasok, és kíváncsiak lehetnek rá, melyik fényképet tették el róluk az utókor számára”

– tette hozzá Váczi Viktor.

A programfolyam a másik végállomáson kezdődik 10 órakor, együtt játszanak egy fúvószenekarban a régi és a mostani vasutasok, majd egy különvonat megy a másik végállomásra olyan vagonokkal, amelyek az elmúlt években estek át nagyobb felújításon. A szerelvényben fog közlekedni majd a nagy szalonkocsi is, illetve a kis kilátókocsi is megérkezett a fehérvári járműjavítóból.

Hűvösvölgyben szombaton délután 5-ig díjmentes vasutas nyílt nap lesz, C50-es kis dízelmozdonnyal, gőzmozdonnyal és keskeny nyomtávú fordítókoronggal.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »