Ötven rúdtáncos vetkőzött a politikus temetésén

Ötven rúdtáncos vetkőzött a politikus temetésén

A tajvani politikus fia azt mondta: álmában látogatta meg apja, aki ezt kérte tőle.

Nem akármilyen módját választották egy tajvani politikus búcsúztatására. Chiayi megye tanácsi szóvivője, Tung Hsiang még decemberben hunyt el 76 éves korában.

A temetést most kedden tartották, nem éppen búslakodó hangulatban. Az ötlet, hogy ötven rúdtáncos kísérje végig a halotti menetet, Tung fiától származott. Ő azt mondta, hogy halott édesapja megjelent álmában, és azt kérte tőle, hogy „vicces” temetést rendezzen.

Hírdetés

Ő ennek eleget is tett, és a több kilométeres menet luxusautókkal, tradicionális totemekkel, dobosokkal és rúdtáncosokkal tarkított fieszta lett.

A temetés ünnepi felvonulásba bújtatott menete nem is olyan ritka Kína vidéki részein. A CNN által megszólaltatott antropológus, Marc Moskowitz szerint a szokás még a nyolcvanas években terjedt el, gyökerei pedig abból erednek, amikor nőket béreltek fel arra, hogy sírjanak temetéseken. Ennek „gengszterverziója” volt a rúdtáncos vetkőzés, ami később már általánosan elfogadott gyakorlattá vált Tajvan-szerte. Főként a szegényebb közösségeknél. A teljes vetkőzés azonban illegális – tette hozzá Moskowitz.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »