Otthon van, de még sok van az NFL-játékos előtt, akinek a pályán állt meg a szíve

Otthon van, de még sok van az NFL-játékos előtt, akinek a pályán állt meg a szíve

Már nem szükséges a kórházi kezelés, így otthonában folytathatja rehabilitációját Damar Hamlin, a Buffalo Bills amerikaifutballistája, aki múlt hétfőn a Cincinnati Bengals elleni mérkőzés közben a pályán összeesett és szívrohamot kapott.

Az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) érdekelt klubja szerdán jelentette be, hogy a 24 éves játékost kiengedték abból a buffalói kórházból, ahová hétfőn került Cincinnatiból, mivel már utaztatható állapotban volt.

Hírdetés

Hamlin a Bengals 7-3-as vezetésénél az első negyedben egy ütközést követően összeesett a pályán és szívrohamot kapott. Többször újraélesztették, és bár pulzusa visszatért, nem tudott magától lélegezni, így intubálták, és kritikus állapotban a helyi kórházba szállították. Később az életjelei visszaálltak normálisra, de altatásban tartották és lélegeztetőgépre tették. Beszámolók szerint még csütörtökön is kritikus volt az állapota.

A Cincinnati-Buffalo találkozót a liga pénteken közzétett döntése értelmében nem játsszák le, így a két csapat egyel kevesebb meccsel zárta az alapszakaszt.

Nyitókép: Quinn Harris/Getty Images

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »