Otthon törné meg rossz sorozatát a DAC

Otthon törné meg rossz sorozatát a DAC

A Fortuna Liga alapszakásznak utolsó fordulójában hazai pályán törné meg négy meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatát a DAC, amely a 2022-es évben két mérkőzésen csupán egy pontot szerzett.

A tabella negyedik helyén tanyázó sárga-kékek saját szurkolóik előtt fogadják a bajnokságban ötödik zsolnaiakat. A két csapatnak a 11. fordulóban lejátszott mérkőzésén Lamkel Zé és Dominik Kružliak góljainak köszönhetően a DAC 2:0-ra győzött Zsolnán. Ennek ellenére közel sem nevezhető esélyesnek a dunaszerdahelyi csapat, amely az első tavaszi fordulóban Nagyszombatban játszott 1:1-es döntetlent, majd a múlt hét folyamán Aranyosmaróton szenvedett meglepő, 2:0-s vereséget. A zsolnaiak Rózsahegyen egy szintén nem várt 5:1-es vereséggel kezdték az évet, majd saját stadionjukban javítottak és 2:1-re legyőzték a nagymihályiakat.

„A zsolnaiak elleni rangadóval szeretnénk elkezdeni egy győzelmi sorozatot. Jelenleg az a legfontosabb, hogy szombaton megpróbáljuk begyűjteni a három pontot. Bízom benne, hogy sikerrel járunk. Az edzéseken jól dolgozunk, mindenki nagyon koncentrált és a stáb is mindent megtesz, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a szombati összecsapásra. Szerintem jó úton járunk, hogy begyakoroljuk a Žilina elleni siker receptjét” – nyilatkozta a klub honlapján Zuberu Sharani, aki eddig három gólnál jár a 2021/2022-es idényben.

Hírdetés

A két gárda általában látványos, gólgazdag mérkőzéseket játszik egymással. A legutóbbi öt mérkőzésükön összesen 18 gól született, a DAC kétszer nyert, két döntetlen mellett pedig csupán egyszer szerezték meg mindhárom pontot a zsolnaiak. A kérdés most az, hogy a Joao Janeiro érkezése óta elsősorban a stabil védekezésre építő dunaszerdahelyiek kinyílnak-e a szombati mérkőzésen, vagy újfent a hátsó stabilitásra helyezik a hangsúlyt.

„A részünkről szép focira. Mindent megteszünk a győzelemért, hogy örömet okozhassunk a szurkolóinknak. Ez az elsőren- dű célunk. Már nagyon várjuk, hogy saját stadionunkban léphessünk pályára, hiszen nagyon sok idő telt el az utolsó hazai bajnoki mérkőzés óta” – válaszolta arra a kérdésre Sharani, hogy mire számíthatnak tőlük a drukkerek. A ghánai támadó még 2020 júliusában, épp a zsolnaiak ellen szerezte meg első gólját sárga-kékben, és most is szeretne betalálni.

Az már korábban eldőlt, hogy a DAC és a zsolnaiak is a felsőházban folytatják majd az alapszakaszt követően. A két csapat között jelenleg 3 pont a különbség, így ha hazai siker vagy döntetlen születik, biztosan megőrzik negyedik helyüket Davisék. Amennyiben csak egygólos vendéggyőzelemmel zárul a rangadó, szintén nem lesz helycsere, egy nagyobb arányú zsolnai győzelem viszont már elég lehet a számukra, hogy előzzenek. Ennek a felsőház menetrendjének kialakítása miatt is fontos a szerepe, a negyedik Rózsahegyen, az ötödik Nagyszombatban kezdi a rájátszást.

Fontos tényező lehet, hogy a kedvező járványügyi helyzet miatt immár a stadion 50 százaléka megtelhet nézőkkel, akiknek nincs szükségük sem oltás(ok)ra, sem negatív tesztre a belépéshez. Újdonság lesz a MOL Arénában a visszaváltható repoharak megjelenése is, amit a környezettudatosság jegyében vezetnek be a csallóközi klubnál. Szintén most debütálhat a klub új csapatbusza, amelyet szerdán mutattak be a városban és a klub közösségi felületein.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »