Otthon is termeszthető gyógynövény

Otthon is termeszthető gyógynövény

Egyre nagyobb az érdeklődés a gyógynövények iránt – hangsúlyozta Ács Sándorné. A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetője hozzátette: ennek oka egyrészt, hogy több embernek van kertje, illetve többen gondolják úgy, hogy növényt termesztenének az erkélyen, teraszon, másrészt megnőtt a gyógynövények jelentősége a táplálkozásban és a házi gyógyításban. A magyarság virágairól tartott előadáson történelmi aspektusból is megvizsgálták a kérdést.

Mint a szakértő elárulta: Kishantoson kizárólag bemutatás, oktatás és dekoráció céljából gondozzák ezeket a növényeket. A kishantosi Pillangó kertben lepkéket vonzó virágokat ültettek szárny alakban, így számos ilyen rovar telepszik meg ott, a Csodakertben pedig különleges fűszer- és gyógynövényeket, valamint régi magyar gyümölcsfajtákat ültettek. Itt ráadásul földrajzilag szétválogatva telepítették a növényeket.
Ausztriában egy vállalkozás a különböző gazdáktól begyűjtött gyógynövényeket dolgozza fel és értékesíti. Ács Sándorné szerint ebbe az irányba is elmozdulna Kishantos.

Hírdetés

A szakértő kiemelte: ha valaki a kertjében kíván gyógynövényeket termeszteni, minden akadály nélkül megteheti. A bemutató résztvevői magokat és hajtásokat kaphattak a kishantosi gazdaságtól. „Kishantos egy ilyen központ, mely minden értéket igyekszik továbbítani és továbbadni az embereknek” – fogalmazott a központ vezetője.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »