Ott érhet el sikereket a Mi Hazánk, ahol korábban a Jobbik

Saját polgármesterjelöltet indít az őszi önkormányzati választáson a Mi Hazánk Mozgalom Budapest egyik legnépesebb kerületében, Újbudán. A párt emellett képviselőjelölteket is indít a kerületben. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy országszerte hány polgrámester-, illetve képviselőjelöltjük lesz, azt a következő hetekben döntik el. Novák Előd szerint azonban sem az ellenzék, sem a kormány politikáját nem támogatják.

Független polgármesterként indul a választásokon Kenéz Ágnes, szerinte ugyanis az önkormányzatoknak nem a pártpolitikáról kellene szólniuk. A jelenleg közös kéviselőként dolgozó polgármesterjelölt azt mondja: az egyik legnagyobb gond, hogy a nagyjából 150 ezres kerület túlnépesedett.

„A közlekedés, a parkolási helyzet, az infrastruktúrák lemaradtak, nem kaptak felbővítést a kerületek. Jelen pillanatban már a meglévő igényeket sem szolgálja ki, akár az áramellátás, akár a vízhálózat” – mondta Kenéz Ágnes, a Mi Haznánk Mozgalom polgármesterjelöltje.

Harmadik utas politikát akar a Mi Hazánk Mozgalom. Politikai alternatívát állítana a párt a MIÉP-pel és a Független Kisgazdákkal. Nemcsak a Jobbik, a Fidesz kiábrándult szimpatizánsaira is számítanak. Azt azonban még nem tudják, hogy pontosan hány helyen várják a támogató szavazatokat.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke arról beszélt, hogy „ez a következő hetekben válik majd egészen nyilvánvalóvá, hogy hány helyen tudunk majd indítani. Az erőforrásaink szűkössége miatt is meg kell fontoljuk és meg kell gondoljuk jól, hogy hova összpontosítjuk a kampányt, hiszen várhatóan például óriásplakátokra sem lesz pénzünk, tehát jól meg kell fontoljuk, hogy hol tudunk indulni.”

Hírdetés

Novák Előd szerint, bár nem indulnak közösen az ellenzéki pártokkal, de bizonyos ügyekben nem zárják ki a lehetséges együttműködést más pártokkal. A szakértő szerint a Mi Hazánk Mozgalom nem ért el átütő sikert az európai parlamenti választásokon, emiatt ősszel sem számít más eredményre.

Böcskei Balázs szerint ott lehet sikeres a párt, ahol 2010 és 2013 között a Jobbik tudott sikereket elérni.

„Nem tudnak annyi szavazót mozgósítani, hogy alapvetően jelentősebben tudjanak beleszólni az ellenzék versus Fidesz-KDNP küzdelmébe. Ilyen értelemben egyik jelöltnek sem hátrány, vagy előny az ő indulása” – mondta az Idea Intézet igazgatója Híradónknak.

Harmadikutas politika van alakulóban Ózdon is. A korábbi megállapodások ellenére ugyanis sem a DK, sem a Párbeszéd, sem a Momentum nem támogatja a jobbikos Janiczak Dávid polgármesterjelöltségét, annak korábbi megnyilvánulásai miatt. Janiczak Dávid szerint a kormánysajtó egy régi ügyet vett elő. A DK pedig – a polgármester szerint – felült annak és a Fidesz kottájából játszik. Az külön érdekesség, hogy a Demokratikus Koalíció helyi szervezete támogatja Janiczakot.

atv.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »