OTP: most akkor örüljünk vagy sem?

Hatalmasat esett pénteken az OTP árfolyama, annak ellenére, hogy az eredmény több mint 10 százalékkal meghaladta a várakozásokat és a tavalyi eredményt is. Ugyan a kamatrések csökkentek, de a hitelezési volumenek dinamikusan bővültek, s így az eredő emelkedő kamatbevétel lett, csökkenő kockázati (céltartalék-) költségek mellett. Egy szó mint száz, az eredmény jó lett, s a bank jó úton halad a történelmi magas nettó eredmény elérése felé. A harmadik negyedéves teljesítményt követően jó esélyt látunk arra, hogy a 2017-es egy részvényre jutó eredmény elérje vagy akár meg is haladja az ezer forintot. Ez pedig azt jelenti, hogy a részvény 10 körüli előremutató P/E rátán forog, miközben a régiós szektortársak inkább a 13-14 körüli értéken vagy a fölött tartózkodnak. Vagyis az OTP nem drága, s az eredmény után is inkább még olcsóbbnak tekinthető részvény, legalábbis a szektortársakhoz viszonyítva.

Hírdetés

Akkor miért ez az esés? A most véget érő gyorsjelentési szezonban jó pár esetben láthattunk olyat, hogy a részvények a kiváló gyorsjelentések ellenére negatívan reagáltak. Itt is ez történt. A korrekció a korábbi csúcsról indult, hetekkel ezelőtt, s a várható jó eredménybe vetett hit – igazándiból csak ideig-óráig – megállította az árfolyam csökkenését a 30 napos mozgóátlagon.

Az érkező pozitív meglepetés pedig jó alkalmat adott a profitrealizálás folytatására az elmúlt hónapok erőteljes emelkedését követően. Ennek a korrekciónak a potenciális támaszai 9600 és 10 350 pontnál lehetnek. Az előbbi gyengébb akár csak a pénteki záró szintnél is (100 napos mozgóátlag), míg a 9350 forint erősebb támasznak számít. A korrekció nagyobb részén már valószínűleg túl vagyunk, de nem feltétlenül vagyunk még a végén. Ugyanakkor az elkövetkező hetekben valószínűleg érdemes lesz vizsgálnunk a fordulós jeleket, hogy a jövőbeli várható jó eredményekből a részvényárfolyamon keresztül profitálhassunk.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »