Ötezer lejre bírságolták Luiza Melencu édesanyját a biológiai mintaadás megtagadása miatt

Ötezer lejre bírságolták Luiza Melencu édesanyját a biológiai mintaadás megtagadása miatt

Ötezer lejre bĂ­rsĂĄgolta az ĂźgyĂŠszsĂŠg az ĂĄprilisban eltĹąnt 18 ĂŠves lĂĄny, Luiza Melencu ĂŠdesanyjĂĄt, Monica Georgeta Melencut, miutĂĄn az asszony nem volt hajlandĂł biolĂłgiai mintĂĄt szolgĂĄltatni egy Ăşj DNS-vizsgĂĄlat elvĂŠgzĂŠsĂŠhez – kĂśzĂślte az Agerpres hĂ­rĂźgynĂśksĂŠggel a Szervezett BĹąnĂśzĂŠs ĂŠs Terrorizmus Elleni IgazgatĂłsĂĄg (DIICOT).

Az ügyészek most elővezetési parancsot kérnek a bíróságtól Monica Georgeta Melencu nevére.

A DIICOT szerdån kÜzÜlte, hogy a SzÜvetsÊgi Nyomozó Irodåhoz (FBI) fordult segítsÊgÊrt Luiza Melencu ßgyÊben, annak ÊrdekÊben, hogy megållapítsåk a låny DNS-profiljåt, Ês megrajzoljåk a feltÊtelezett caracali gyilkos, Gheorghe Dincă pszichológiai/viselkedÊsi profiljåt.

Hírdetés

Szerdai közleményében az ügyészség rámutatott, a teljes körű DNS-profil (azaz mind mitokondriális, mind kromoszomális genetikai vizsgálat elvégzése) megállapítására nincs lehetőség egyik engedélyezett romániai szaklaboratóriumban sem. A Mina Minovici Országos Igazságügyi Orvostani Intézet (INML) csak a kromoszomális genetikai vizsgálatot tudta elvégezni.

A DIICOT elkĂźldte az FBI-nak a csontmaradvĂĄnyokat elemzĂŠs vĂŠgett.

A DIICOT képviselői azt is nyomatékosítják, hogy a Luiza Melencu édesanyjával, Monica Georgeta Melencuval szemben foganatosított eljárások szoros kapcsolatban állnak a fent említett akcióval. Monica Georgeta Melencu ugyanis megtagadta a kérést, hogy biológiai mintákat vehessenek tőle az új genetikai vizsgálatok elvégzése érdekében.

NyitĂłkĂŠp: B1 TV


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »