Ötéves kisfiút gyilkolt meg egy fekete férfi, a mainstream média hallgat róla

Alig egy hete egy afroamerikai férfi agyonlőtte a szomszédban bicikliző ötéves – fehér – kisfiút, a mainstream média azonban hallgat a kegyetlen gyilkos bőrszínéről. Az amerikai konzervatívok körében nagy felháborodást váltott ki a média hamissága: – Őszintén szólva nem akarok egy olyan univerzumban élni, ahol egy bedrogozott 46 éves bűnöző halála nagyobb figyelmet érdemel, mint valaki, aki fegyvert tart egy ötéves fejéhez, és meghúzza a ravaszt – írta egy Twitter-felhasználó George Floydra, illetve a május végi rendőri túlkapásban elhunyt férfi halála miatt kialakult globális hisztériára utalva.

Napok óta lázban tartja az amerikai közvéleményt egy ötéves kisfiú esete, akit múlt vasárnap biciklizés közben lőttek fejbe. Az észak-karolinai Wilson városában élő Cannon Hinnanttal a család szomszédja, Darius Sessoms végzett eddig ismeretlen okokból. A kisfiú édesapjával, Austin Hinnanttal szívszorító riportot közölt a CNN amerikai hírtelevízió helyi leányvállalata, a WRAL. Az apa beszámolója szerint éppen otthon tartózkodott, amikor a lövés eldördült, kifutott az utcára, hogy karjába emelje a sérült gyermeket, miközben torka szakadtából kiabált segítségért. – Valaki segítsen megmenteni a fiamat – kiáltottam, s amikor felnéztem, a szomszédunkat, Darius Sessomst láttam, ahogy fegyverrel a kezében, ingerülten őrjöngve áll az udvarában. Néztem őt, miközben magamhoz öleltem a fiamat, s éreztem, hogy elönt a düh, de képtelen voltam otthagyni a fiamat. Csak Cannonnal akartam lenni – fogalmazott a megtört férfi. A kisfiút azonnal egy közeli kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrséget Hinnant menyasszonya riasztotta, és bár Sessoms elmenekült a helyszínről, a wilsoni rendőrség egy közeli utcában megtalálta a gyilkos fegyvert, nem sokkal később pedig a húszas évei közepén járó elkövetőt is előállították. A sokkoló eset egyébként az egész Egyesült Államokban óriási indulatokat kavart, és a fősodratú médiában is számos riport készült az eseményekről, ugyanakkor – a Fox News kivétel – arról az összes vezető sajtóorgánum elfelejtett beszámolni, hogy az elkövető afroamerikai.

Hírdetés

Az amerikai konzervatív közösség köreiben nagy felháborodást váltott ki a média hallgatása, ezért a közösségi hálózatokon – elsősorban a Twitteren – kampányt is indítottak, hogy rávilágítsanak: a mainstream média szándékosan figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az ötéves kisfiút egy afroamerikai lőtte halálra, méghozzá azért, hogy az egész országot sokkoló esetet az emberek még véletlenül se kapcsolják össze a George Floyd meggyilkolása óta megállíthatatlanul dübörgő faji narratívával – írta a Snopes nevű, magát tényellenőrző portálként meghatározó híroldal. A Twitteren egy magát keresztényként meghatározó – afroamerikai – férfi a következőképp kommentálta az amerikai média hallgatását: őszintén szólva nem akarok egy olyan univerzumban élni, ahol egy bedrogozott 46 éves bűnöző halála nagyobb figyelmet érdemel, mint valaki, aki fegyvert tart egy ötéves fejéhez, és meghúzza a ravaszt.

A mainstream média egyébként azzal az indokkal utasítja el a konzervatív vádakat, hogy a kisfiú gyilkosát röviddel az eset után már le is tartóztatták, az ügy ezért már nem igényel további kommentárt. A Twitteren ugyanakkor sokan felhívják a balliberális médiumok és az azok védelmére sietők figyelmét: a George Floyd nyakán térdepelő rendőrt is azonnal letartóztatták, mégis, még hónapokkal az eset után is a rendőri túlkapásra hivatkozva rombolnak az utcákon, a feketéknek egyenlő jogokat követelve.

Az amerikai média nem veri nagydobra, hogy Darius Sessoms egy ötéves kisfiút végzett ki Fotó: YouTube


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »