Öt jel, hogy a csajodat/pasidat megfertőzte a woke-vírus

Öt jel, hogy a csajodat/pasidat megfertőzte a woke-vírus

A tünetek magukért beszélnek.

A tünetek magukért beszélnek.

Az angol „woke” szót felébredtnek lehet fordítani, azonban az elmúlt időszakban a politikai, kulturális értelemben éber, jól informált emberek szinonimájaként használják különböző mozgalmak. Magyarul talán a haladó kifejezés írja le a legjobban. Ők azok, akik szívesen kinyírnának téged, ha véletlenül mást gondolsz a világról.

Bizonyos nyugati körökben mára a társadalmi igazságosság és a woke lett a hivatalos államvallás. Az éber magatartás azonban nem a választás lehetőségéről szól, hanem

És hogy ki számít bűnösnek, majd ők eldöntik. Ha bizonyos kérdésekben nem vagy hajlandó beállni a sorba, akkor meg is van az ítélet: náci vagy, kirekesztő vagy, bűnös vagy.

A történet iróniája az, hogy woke-nak születni kell, nincs helye rehabilitációnak.

És ahogy az lenni szokott, az őrület hamar utat tör magának, ma már nemcsak a koronavírus szedi áldozatait, hanem a woke-vírus is. Mutatjuk a tüneteket:

Szerinte Karácsony és Fekete-Győr a megoldás

Szent embernek tartja nevezett figurákat. Bármit mondanak, könnybe lábadt szemmel kezd lassú tapsba. Vasárnap esti randihelyszínül is egy előválasztási sátrat választ. Tények, tettek, lebukások nem számítanak neki, a megmagyarázhatatlan ügyek Facebookra kitett megmagyarázását is beszivecskézi, mantraként hangoztatja belvárosi romkocsmákban. Általában fontos számára a környezetvédelem, de ha indokolatlan sávelvételek, lezárások miatt dugó van Budapest teljes területén, félrenéz, mondván: a főpolgármester tudja, mit csinál. Fogalma sincs a politikáról, de magabiztosan állítja: a Momentum a jövő.

Hírdetés

Utálja a kapitalizmust

De csak abban az esetben, ha az nem „woke”. Amikor az Apple, a Nike vagy a Google meglovagol valami éppen menő trendet, legyen szó szivárványozásról vagy Black Lives Matterről, elutasítja azt a gondolatot, hogy mindezt az extraprofit reményében teszik. Hiába mondod neki, a CEO-aktivizmus lett az új normális, a multik pedig pártként működnek, olyan, mintha a falnak beszélnél. Rákeres a Google-ban: „A csajom/pasim kirekesztő, mit tegyek?” Az opportunista multicégek fogalma számára értelmezhetetlen. Mondhatod neki, hogy ezek a cégek szeretik otthon woke-nak mutatni magukat, miközben tolerálják a világ legnagyobb zsarnoki rezsimjeinek legsúlyosabb emberi jogi visszaéléseit külföldön, semmit nem érsz el. Szívesen kiűzné belőled a jobber démont, de a keresztet már nem meri megfogni.

444-gyel kel és fekszik

Zuhanyozás közben is olvasná, de a vegán sampon csípi a szemét. Felvetsz valamit, amire az a válasza: „De a 444-en azt írták, hogy…” Szerinte függetlenek, még véletlenül sem globalista, woke narratívát tolnak. Itt olvasta először, hogy 70+ nem létezik, azóta toxikus maszkulinitással vádol, ha lecsapod a pókot a falon. Ha tehetné, fizetése 44 százalékát egyenesen Uj Péter zsebébe utalná. Itt tudta meg, hogy mindenki szélsőjobbos, aki szerint a migráció nem feltétlenül jó dolog, és minden kaját megfőzne, amit Szily Laci munkaidőben. Sajnos nem tud főzni.

Állítja: Sorosnak nincs terve

Úgy gondolja, Soros György egy öreg filantróp, akinek nincsenek elképzelései, csak jót akar. Jelentkezni szeretne mindenféle Soros-szervezethez aktivistának, három hete pedig azért vert fel az éjszaka közepén, mert rájött: a Nyílt Társadalom Alapítványoknál akar dolgozni, papírokat tologatni és kávét főzni. Nem zavarja, hogy Soros annak köszönheti a vagyonát, hogy országokat tett tönkre, hiszen a pénzt nemes célokra fordítja. Beiratkozna a CEU-ra is valami genderképzésre, de szentül hiszi, hogy ezért Bécsbe kellene költöznie.

Üvölt, ha nem értesz egyet vele maradéktalanul

A prekoncepciók és woke hazugságok annyira átmosták az agyát, hogy már a saját szemének sem hajlandó hinni. Tudja, mi a mantra, és hangoztatja is. Ha tényekkel, számokkal cáfolod, még ő van felháborodva. Alkoholmentes sör és/vagy rozéfröccs mellett panaszkodik a barátainak arról, hogy már nem vagy a régi. Megváltoztál. Józanul és racionálisan gondolkozol. Fideszes vagy, és még büszke is rá!

Filipp Dávid – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »