Öt évvel ezelőtti szintre zuhant a német kivitel

A pandémia öt évvel ezelőtti szintre vetette vissza a német kivitelt; a német külkereskedelmi vállalatok szövetsége (BGA) azzal számol, hogy idén több mint 12 százalékkal eshet az export a koronavírus-járvány miatt csökkenő keresletet következtében – mondta Anton Börner, a szervezet elnöke.

A BGA előrejelzése szerint jövőre már akár 13 százalékkal is bővülhet az export ideális esetben, ugyanakkor a szervezet arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus-járvány még okozhat kellemetlen meglepetéseket.

Hírdetés

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis legfrissebb, októberre vonatkozó adatai szerint a német áruexport 0,8 százalékkal nőtt az előző havihoz képest. A német export ugyanakkor 6,8 százalékkal volt kisebb októberben, mint februárban, a koronavírus járvány miatt bevezetett szigorú korlátozások előtti utolsó hónapban.

Az euróövezet tagállamaiba októberben 8 százalékkal kevesebbet exportált Németország az egy évvel korábbinál. A Kínába irányuló német export októberben csak szerényen, 0,3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, az Egyesült Államokba irányuló kivitel ugyanakkor 10,5 százalékkal esett.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »