Öt éve jönnek a “szírek”

Öt éve jönnek a “szírek”

Amióta Angela Merkel megnyitotta Németország határait a migránsok előtt és elhangzott a “Minden szírt befogadunk!” mondat, legalább másfél millió migráns érkezett Európába. Az invázióval egyidőben, szintén öt éve indult az európai keresztény kulturális önazonosságért vívott küzdelem is. Naná, hogy Soros!

Minden egy provokációval kezdődött. Annak a 2015. szeptemberi napnak a reggelén egy Twitter-üzenet azt sugallta, hogy Berlin vonatokat küld a Keleti pályaudvar előtt feltorlódott migránsokért. A hírt hamar cáfolták, ám a tömeget ez nem nyugtatta meg. Elindultak gyalog álmaik földje, Németország felé.

A német politika a nagy válságoktól reméli az integráció elmélyítését, így ami nem sikerült az euró “megmentésénél”, az majd menni fog a “szír menekültek” befogadásánál, valójában az újkori népvándorlás kezelésénél — remélték. Ehhez akartak momentumot teremteni, ehhez kellettek a hatásvadász képek és az, hogy a tömeg ne messze a Balkánon torlódjon, hanem Észak- és Nyugat-Európa pályaudvarain keresztül a földrész közepére is eljusson.

„Minden szírt befogadunk!”

Brüsszel a migránsok szétosztása és “integrációja” mentén akarta bürokratikus hatalmát kiterjeszteni, Soros György pedig a nemzetállamok gyengítésére és az általa üdvösnek tartott “nyitott társadalom” felé tett nagy lépésre látott lehetőséget.

Miért engedték be a migránsokat? A multik olcsó munkaerőt láttak bennük, a balliberális pártok újabb szavazókat. Azt remélték, hogy a jövevények idővel beállnak a sorba, megtanulják a nyelvet és 2-3 évnyi átképzés után a hiányszakmákban fognak elhelyezkedni. Öt év után azonban jó, ha a tömeg fele dolgozik, többségük minimálbéren vagy alacsony hozzáadott értéket termelő munkában.

Hírdetés

A többség ugyanis nem azért jött, hogy az európaiak által lenézett és került munkát elvégezze, hanem korábbi életét akarta jobb, sokkal jobb körülmények között folytatni. A német szlengben “Merkel vendégeinek” hívott migránsok zömének a nyugati szociális segély szintje is megfelel, pláne, ha az európai szabályokat az ő igényeikhez igazítják, és szemet hunynak a többnejűség, a becsületgyilkosság vagy a gyermekházasság fölött.

Mivel gyakorlatilag nem lehet még a bűnelkövető migránsokat sem kitoloncolni, szinte bármit megengedhetnek maguknak. Aki ez ellen nyugaton felszólal, azt megbélyegzik, elbocsátják, törlik közösségi profilját és örülhet, ha nem forgatják meg elrettentésként szimbolikusan a mainstream média kamerái előtt kátrányban és tollban.

Nyugat-Európa önteltségében azt hitte, hogy fogyasztói társadalma Kelet-Közép-Európához hasonlóan a migránsokat is beolvasztja. Ma már látszik, hogy tévedtek, mint ahogy az is látszik, hogy a helyzet fordított: a nyugati társadalmak válnak lépésről lépésre az iszlám részévé.

Mi, kelet-közép-európaiak nem kérünk az ilyen “sokszínűségből” és “kulturális gyarapodásból”. Jó nekünk a magunk hagyományos kultúrája, amelyet ilyen formában szeretnénk a következő generációknak is átadni.

Nem lehet folyton csak nemet mondani, ezért Magyarország a migrációval szemben rögtön két vonzó alternatívát is kínál: célzott családtámogatási rendszerrel sikerült a születésszámot növelni, a népességfogyást lassítani. A Hungary Helps program pedig helyben segít, eddig legalább 70,000 valódi menekült és nélkülöző sorsa fordult jobbra ezáltal. Nem csoda, ha erről nyugaton csak a második nyilvánosságban lehet olvasni, igaz, ott pozitív példaként.

Kiszelly Zoltán

politológus


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »