Öt étel, amiből egyél minden nap!

Öt étel, amiből egyél minden nap!

Szerencsére ismét virágkorukat élik a természetes módszerek, így egyre többen nyúlnak gyógynövények, gyógyító tulajdonságú ételek után ahelyett, hogy azonnal a gyógyszeres fiókban kutakodnának. Noha a későn felismert betegségek kezelésére a természet adta lehetőségek nem mindig alkalmasak, az elképzelés mégis helyénvaló: igenis vannak zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények, amelyek rendszeres fogyasztásával rengeteg egészségügyi problémát meg lehet előzni.

Nem gondolja ezt másképp a horvát Olja Martinic táplálkozási szakember sem, aki 5 különösen hatásos ételre hívja fel a figyelmet. Szerinte ha naponta eszel spenótot, tojást, borókabogyót, almát és sütőtököt, biztosan hosszú és egészséges életre számíthatsz.

Hírdetés

1. Spenót

A spenót „titkos fegyver” az osteoporosis (csontritkulás) ellen, és csökkenti a koleszterinszintet. Tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal: vassal, mangánnal és káliummal. Legegyszerűbb elkészítési módja, ha forrásban levő vízbe dobod maximum öt percre. Lecsepegtetés után kis olívaolajjal máris tálalható.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »