Öt bizarr haláleset a XIX. századból

Öt bizarr haláleset a XIX. századból

A halálesetekről két szélsőséges asszociáció jelenik meg az emberek előtt: vagy a gyilkosság, vagy a békés, időskori jobb létre szenderülés. Vannak viszont esetek, amikor olyan körülmények között kerül az ember a másvilágra, hogy érdemes azt az utókor számára is megörökíteni. Például, amikor egy nő a már beállt halál után még táncol, vagy amikor valakit saját állata késel meg, de egy színházi előadás során sem kizárt, hogy gyilkosság tanúi lehetünk. Az érzelmek szintén lehetnek pusztítóak, mint megtudtuk, az örömbe és a félelembe is bele lehet halni.

Marion Hillitz egy Virginiai kórházban feküdt hosszú hónapokig egészen addig, amíg 1878-ban jobb létre nem szenderült. Jómódú és az ápolók körében népszerű beteg volt, így amit a kórház dolgozói megtehettek, azt megtették a nőért, ám ez kevésnek bizonyult.

Hírdetés

A halál beálltát követően lefedték egy takaróval és a szalonba vitték testét. A nővérek éjfélkor összegyűltek ágya körül, hogy végső búcsút vehessenek az elhunyttól, ám ekkor megdöbbentő dolog történt.

Szemei hirtelen felnyíltak, sápadt arcába pedig ismét visszatért a vér, „olyan volt, mintha emberfeletti energiák járták volna át testét” – írta az Edinburgh Evening News. Az újság beszámolt arról is, hogy a fekete lepellel letakart test felpattant nyugvó helyzetéből, majd közölte a riadt társasággal: „még nem haltam meg, de hamarosan meg fogok.”

Hogy a riadalmat és a döbbenetet fokozza, énekelve táncra perdült a szobában, miközben a rémült nővérek dermedten nézték előadását. Miután az egyik nővér végre felocsúdott, visszafektette a beteget az ágyába és nagyjából kilenc óráig vele maradt, majd ekkor a hölgy végleg távozott az élők sorából. Az eset akkora port kavart, hogy híre több ezer egészséges látogatót vonzott a kórházba.


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »