Öt baloldali képviselő faképnél hagyta Pikó Andrást

Öt baloldali képviselő faképnél hagyta Pikó Andrást

Időközi képviselőválasztás lesz a VIII. kerületben…

Tegnap levélben tájékoztatta Józsefváros képviselő-testületét négy kerületi MSZP-s és egy DK-s képviselő, hogy új frakciót alapítanak

– írta közösségi oldalán Pikó András, a VIII. kerület balliberális polgármestere. A politikus egy gyűrött levelet is mellékelt a bejelentéshez, amelyen az érintett önkormányzati képviselők jelentették neki szándékukat. Az egyik kommentelő szerint 

elképzelhető, hogy Pikó gyűrte össze mérgében a levelet, a polgármester ezzel szemben állítja, hogy a kerület baloldali vezetése továbbra is stabil maradhat. 

Ahogy fogalmazott: „Nincs új helyzet addig, amíg az engem támogató pártok a választók akaratának megfelelően kitartanak a közös program mellett.” 

Pikó András kerületi 11 fős frakciója ezzel a lépéssel hatfősre zsugorodik, amely pont akkora, mint a kerületi Fidesz–KDNP-frakció. 

Hírdetés

A kedélyeket tovább borzolja, hogy két hét múlva, június 26-án időközi képviselő-választást is tartanak a kerületben. A 2019-ben az 5. számú egyéni választókerületben mandátumot szerzett Balogh Lajos ugyanis koronavírus-fertőzés következtében életét vesztette még 2020 végén, azonban a járványügyi veszélyhelyzet miatt csak mostanra lehetett kiírni az időközi választást. 

A Fidesz–KDNP jelöltje ez alkalommal is Gondos Judit lesz, aki legutóbb hét szavazattal kapott ki a később elhunyt Balogh Lajostól. 

Amennyiben az időközi választásokon a jobboldal nyer, könnyen lehet, hogy a Fidesz–KDNP frakciója lesz a legnagyobb a VIII. kerületben. 

Borítókép: Főhet Pikó András feje, ha a jobboldal nyeri az időközi választást (Fotó: Baranyai Attila (BA)/City magazin/Hírnyolc)

www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »