Osztrák rendőrség: a magyar sajtóból értesülünk arról, hogy hány menekült jön

Osztrák rendőrség: a magyar sajtóból értesülünk arról, hogy hány menekült jön

Az osztrák rendőrség semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kap a magyar hatóságoktól az érkező menekültek számáról – ezt a burgenlandi rendőrkapitány mondta, aki szerint csak a sajtóban megjelent számokból tudnak következtetni, arra, hogy hány menekült van Magyarországon és hányan tartanak Ausztria felé, a magyar rendőrség ugyanis nem működik együtt velük.

Csütörtökön egy nap alatt 7500-an érkeztek Ausztriába. Egy osztrák civil csoport ezen felül 20 autóval 66 menekültet vitt át Magyarországról Bécsbe. A menekülteket a Westbahnhof pályaudvarra vitték, ahol segélyszervezetek fogadják őket. Vasárnap is volt hasonló akció, akkor több mint 130 autó indult Bécsből Magyarország felé, hogy migránsokat vigyenek Ausztriába.

Hazaküldik őket

Hírdetés

Közben a német hatóságok repülővel szállítottak vissza Albániába 80 bevándorlót, akiknek Németországban elutasították a menedékkérelmét, hasonló járatok egész szeptemberben lesznek. Németországban az év első felében 37 ezer albán kért menedéket, de mivel Albánia biztonságos országnak minősül, az onnan indulók gazdasági bevándorlónak számítanak, kitoloncolják őket, és 5 évig nem próbálkozhatnak újra Németországban. Koszovóba és Montenegróba is több tízezer embert küldenek haza a német hatóságok. A német N24 hírtelevízió felmérése szerint egyébként a németek 50 százaléka támogatná a határellenőrzések visszaállítását Európában.

Elfogadták a kvótarendszert

Bulgária is elfogadja az európai menekültkvóta-rendszert. A miniszterelnök helyettes szerint 2100 menekültet fogadnak be. Az országban idén 11 ezer menekültkérelmet adtak be, ebből több, mint 4 ezret jóváhagytak a bolgár hatóságok. A bolgár kormány eddig 30 kilométeres határszakaszon épített kerítést a török határon. A kvóta ellen korábban tiltakozó országok közül a héten Litvánia és Lengyelország is közölte, hogy mégis elfogadják a menekültek elosztásának a rendszertét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »