Osztrák kancellár: A szankciók nem csodaszerek, hanem épp ellenkezőleg

Osztrák kancellár: A szankciók nem csodaszerek, hanem épp ellenkezőleg

A szankciók nem csodaszerek, hanem épp ellenkezőleg – az eddigiek sem feltétlen azt az eredményt hozzák, amit egyesek gondoltak – mondta Werner Faymann osztrák kancellár az ukrán-orosz konfliktussal kapcsolatosan.
A szankcióktól nem érnek annyit, mint a béketárgyalások – jegyezte meg Faymann.
Egyúttal üdvözölte, hogy az unió kitart a békés rendezés mellett. “Mindenféle katonai akció további konfliktusokhoz vezet, amelyekért nem vállalhatjuk a felelősséget, ezért a békés megoldás az egyetlen út” – hangsúlyozta a kancellár.
Lényeges, hogy Ukrajnát nem büntetni kell azért, hogy az Európai Unióval (EU) közös utat választott, ugyanakkor nem előnyös, ha Ukrajna katonai szövetség tagja lesz, sokkal inkább a semlegességre kell törekednie, mint ahogyan Ausztria teszi – figyelmeztetett az osztrák kancellár.
A szombat az éjszakába nyúló brüsszeli EU-csúcstalálkozón nem született döntés az oroszországi szankciókat illetően, ezért egy héten belül további intézkedéseket készít elő az Európai Bizottság. Az osztrák kancellár nem tudta megerősíteni, hogy Ausztria egy héten belül döntésre tud-e jutni a kérdésben.

magyartudat.com

Hírdetés

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »