Oszť jól van!

Sok embert ez a koronázatlan vírus nagyon megbántott úgy is, hogy gyermekeik és unokáik az anyaországban rekedtek, a nagyszülők pedig itt ragadtak, amikor legördült a határon a karanténsorompó. Többen ilyen hosszú ideig nem is maradtunk, nem is voltunk még az ölelésük nélkül!

A vasárnapi anyák napját is csak csalafintán tudtuk idén megoldani, mert az azért mégsem lehet, hogy ezen a napon egy édesanya virág nélkül maradjon!

A kialakult helyzetre való tekintettel megvettem és elrejtettem a csokrokat a gyerekek nevében még szombaton, mert vasárnap nincs nyitva tartás, és a leblokkolt határ túloldalon élő gyerekek pedig puszi nélkül, videocsetben adták az anyjuknak a titokban odacsempészett virágot.  

A budapesti barátokkal is csak emailben beszélgetünk, de azt nagyon gyakran és hosszasan tesszük. Hamarabb kezdődik ugyanis a nap (már ez önmagában!), nincs mit kipihenni az éjjel, és később is ér véget, mert nehezen jön az álom, az enyhet adó. Rövidülnek az éjszakák, hosszabbodnak a nappalok! Pont ilyenkor, amikor az ember sürgetné az időt, hogy legyen már végre vége! De így van ez rendjén, hiszen tavasz van! De milyen?

Béla barátomnak odaát elfogyott a bora, írja, ma indul beszerző útra, és jó volna csak fekvő rendőrökkel találkoznia, nem az előkóstolás miatt, hanem attól tartva, hogy tiltott az útvonala: a töki Nyakas pincészet Pest megyében van, barátomnak jelenleg Komárom-Esztergom megyében, Tatabányán van a tartózkodási helye, de van budapesti lakcímkártyája is, ezt fogja biztos használni, ha kérdőre vonják, mert Pestről Pest megyébe lehet menni. Tatabányáról is lehet utazni Pestre, de visszafele már nem, lőnek.

Megtudtam, hogy Laci barátomnak pedig a házija fogyott el, még nem tudja, hogyan fog a Hungária körútról, ahol lakik, kijutni Pesterzsébetre BKV-val, ahol ilyesmit be tud szerezni magának nagyobb mennyiségben.

Melyik maszkban és milyen napszakban induljon, hogy ne legyenek sokan a járatokon, sajnos, a 9-12 óráig tartó nyugdíjas bevásárló idő a tömegközlekedésre nem vonatkozik. Az ablakából rálát a Puskás Arénára (nekem a stadion szó sokkal jobban tetszik, az arénában gladiátorok harcoltak, ebben majd talán egyszer focisták játszanak), és azt mondja, hogy este 11-kor minden nap kigyulladnak egy rövid próbaidőre a fények a Népstadion helyén, ezt mindig megvárja mielőtt nem tud elaludni. Tervben van a közös stadionavatónk, egyelőre maradnak a fények…, nekem még azok se.

Hírdetés

Budapesten egyelőre átjárhatók a kerületek, de tervezi Karácsony, hogy a jövőben lassabban legyenek átjárhatók, csak 50 és 30 km/ó sebességgel, mert fő a biztonság, és különben is, lassítani kell a közlekedést a koronavírus miatt is, mert vonzó neki a hatvanas száguldás, különösen az autópályák bevezető útszakaszain.

Hogy majd a nyári nagy melegben a sebességkorlátozás miatt kialakuló dugókban a lehúzott ablakokon át fognak fertőzni, az nem érdekli a főpolgit!

Az autósokra különben is nagyon haragszik, nincs is jogosítványa, nem is akarta nekik megengedni az ingyenes parkolást a fővárosban, erre fel a miniszterelnök elrendelte az egész országban, amivel elég nevetségessé tette a szerencsétlenkedését. De nem csak az autósokat akarja büntetni, a tömegközlekedést használókat is, a járatok csökkentésével akart a járvány ellen védekezni, hogy az emberek összezsúfolva, egymás hegyén-hátán utazzanak, ami a vírus terjedésének igencsak kedvez.

De azért van fekete humora is Tarlós utódjának: amikor megkérdezték tőle, miért nem látogat el már végre fenntartóként a Pesti Úti Idősek Otthonába, ahol a körülmények miatt nagy számban hunynak el megfertőződött idős emberek, azt válaszolta, hogy nem mehet, mert bejárási tilalom van érvényben az intézményben…

Meg aztán ha a szép, napos hétvégeken a budapestiek kedvenc kirándulóhelyei közül lezárják a Normafát és a Margitszigetet, miközben a Városligetet nem, akkor nagy valószínűséggel a Ligetben, egy helyen háromszor annyi ember élvezi a napsütést, mint különben, amikor megoszlik a kiránduló tömeg.

Írnám én, hogy „szép napot!”, de ezt nagyon utálom — így a jenkik mondják, a magyar azt mondja: „jónapot!” És mitől is lenne ebben a helyzetben valamelyik is szép, ha csak az ablakból láthatjuk? De örüljünk a jónak is, hogy ezt a mait is jól megúsztuk!

Oszt’ jónapot!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »