Őszödről üzent Gyurcsánynak a Momentum elnöke

Őszödről üzent Gyurcsánynak a Momentum elnöke

– Az ellenzéki együttműködés egyik feltétele, hogy nem manipulálunk hangfelvételt tisztességes emberek lejáratása céljából – írta legfrissebb Facebook-posztjában Fekete-Győr András. – Ha pedig manipuláltunk, és azt a Demokratikus Koalíció pártközpontjából tettük, mielőbb gondoljuk át szerepünket nemcsak az ellenzéki együttműködés, de a magyar politikai kultúra gyökeres megújítása szempontjából is – közölte a Momentum vezetője, aki gondolatait egy Balatonőszöd tábla alatt állva és egy feje tetején álló 2018-as Gyurcsány Ferenc választási plakáttal illusztrálva osztotta meg. A pártelnök hozzáteszi, hogy a momentumosok „az új Magyarország jegyében” hisznek a méltóságteljes választási együttműködésben, amire még van lehetőség, rajtuk nem fog múlni.

Az ellenzék vezetője szerepért küzdő két párt konfliktusa a gödi polgármester ügyében éleződött ki. Mint arról lapunk is beszámolt, Gyurcsány Ferencék kedden azt közölték: bizonyítékuk van arra, hogy a gödi momentumos polgármester fideszesre akarta cserélni a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit. Ennek alátámasztására egy hangfelvételt is bemutattak, amelyben – állításuk szerint – Balogh Csaba arról beszél, hogy a Momentum országos vezetésével egyeztetve le kívánja váltani a szövetséges pártok alpolgármestereit, és helyettük a Fidesz önkormányzati képviselőjét nevezné ki.

Szerda reggel azonban a Momentum is kiadott egy közleményt, amelyben azt állították, hogy a Demokratikus Koalíció manipulált hangfelvétellel támadja Göd polgármesterét, és a párt által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket. Ezt bizonyítandó, a Momentum ugyancsak közzétett egy hangfelvételt, amelyről azt írták, hogy az az április 6-i beszélgetésről készült hanganyag eredeti verziója.

A baloldali belharc következő fejezeteként Fekete-Győr András, csütörtökön hosszú Facebook-bejegyzésben reagált a gödi helyzetre. Írásában látszólag békülékenyen a DK szimpatizánsaihoz szólt, ám közben kevéssé burkolt támadást intézett Gyurcsány Ferenc és pártja ellen. Azt írta: a DK szimpatizánsai fontosabbak neki, mint Gyurcsány Ferenc, mert nekik nincsenek pitiáner pártpolitikai érdekeik. A Momentum elnöke hozzátette: „Balogh Csaba egyik kezével a Fidesszel, a másik kezével a vírussal, a lábaival pedig a helyi DK-s képviselők által vezetett pozícióéhes koalícióval kellett és kell a mai napig harcolnia”.

Hírdetés

Ezt természetesen Gyurcsány Ferenc sem hagyhatta szó nélkül: a közösségi oldalán péntek reggel közzétett, sejtelemesen megfogalmazott bejegyzésében azt a látszatot próbálta kelteni, mintha neki személy szerint semmi köze nem lenne a Gödön történtekhez, az csupán egy tőle független, lokális konfliktus lenne. – Tartsuk magunkat távol Gödtől! Persze együtt kell működni helyi embereinkkel, ha kérdeznek, válaszolni kell, akár tanácsot is kell adni, de ez maradjon az ő ügyük. Másrészt kérjük a gödieket: mielőbb zárják le a vitát, a veszekedést, az egyre fájóbb háborút. A helyi választókkal, civilekkel, pártokkal megbeszélve, teremtsenek nyugalmat, vezessék okosan és felelősen a várost – tanácsolta távolságtartóan a Gyurcsány-párt vezetője.

A DK elnöke később Fekete-Győr András bejegyzésére is reagált: „András, ha már itt vagy a környéken, akkor gyere be Kötcsére, igyunk meg egy kávét. Estére meg hamburgert sütök. Szerintem könnyebb lesz így” – szólt hozzá a Balaton körül kerékpározó Momentum-elnök Facebook-bejegyzéséhez a Kötcsén nyaraló volt miniszterelnök.

Veres László István – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »