Őszintén köszöni Kárpátalja kormányzója Novák Katalin ukrajnai látogatását

Őszintén köszöni Kárpátalja kormányzója Novák Katalin ukrajnai látogatását

Viktor Mikita további támogatásban és együttműködésben reménykedik a magyar féllel.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hivatalos ukrajnai látogatása során Novák Katalin köztársasági elnök látogatást tett Kárpátalján is. A magyar államfő Viktor Mikitával, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció vezetőjével is tárgyalt – olvasható a Karpat.in.ua oldalon „Mindannyian olyan személyként és magas rangú tisztségviselőként ismerjük az Elnökasszonyt, aki átfogóan támogatja Ukrajnát és elítéli az Oroszországi Föderáció terroralakulatának hazánk elleni fegyveres agresszióját” – írta Mikita hivatalos közösségi oldalán.

A felek Kárpátalján, Kijev és más megyékben zajló közös humanitárius projektekről, valamint új kezdeményezésekről tárgyaltak, melyeket a közeljövőben valósítanak meg.  „Reménykedünk a további támogatásban és együttműködésben”

Hírdetés

Kárpátalja kormányzója a térség biztonsági helyzetéről, a helyi magyarokkal való együttműködésről és a közösség hadseregben szolgáló képviselőinek hősiességéről tájékoztatta Novák Katalint. A találkozón részt vett Julia Hrisina, a Legfelső Tanács oktatási, tudományos és innovációs bizottságának tagja is – derült ki a bejegyzésből. „Az ő hűségük Ukrajna iránt semmissé teszi mások spekulációit a kárpátaljai magyarokat illetően a határ mindkét oldalán” – hangsúlyozta.

Mikita arról is beszélt, hogy „megértjük, hogy a körülményeket nézve milyen nehéz volt ideutaznia. Őszintén köszönöm ezt a látogatást. Reménykedünk a további támogatásban és együttműködésben” – zárta gondolatait a kormányzó.

Forrás: Mandiner.hu

The post Őszintén köszöni Kárpátalja kormányzója Novák Katalin ukrajnai látogatását appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »