Őszies vasárnap után óriási fordulat jön az időjárásban

Őszies vasárnap után óriási fordulat jön az időjárásban

Vasárnap estig a Kárpát-medence térségében folytatódik a változékony idő, főleg a tartósabban csapadékos részeken jóval az átlag alatt várható a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap erősen felhős, illetve borult idő lesz a jellemző, de helyenként rövidebb napos periódusok is lehetnek, nagyobb eséllyel délkeleten. Több helyen elered az eső, záporeső, ugyanakkor maradhatnak száraz területek is. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél kissé hidegebb is lehet.

Hírdetés

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 15 és 23 fok között alakul.

Hétfőn már több napsütés ígérkezik, reggel még délen, délkeleten eshet néhol, napközben az erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb néhol fordulhat elő futó zápor – írja az Időkép. Északon-északkeleten élénk lesz a nyugatias szél. Hajnalban 4-13, délután 19-25 fok valószínű.

Kedden napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, elszórtan alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar. A délnyugati szél mérsékelt lesz. Erősödik a nappali felmelegedés, délután 23-29 fokot mérhetünk.

Szerdán a napos időszakok mellett több helyen várható záporok, zivatarok kialakulása. Az északias szelet élénk lökések kísérhetik, délután 24-29 fok valószínű. Csürtörtöktől kánikula jön, egyre többfelé elérjük vagy meghaladjuk a 30 fokot.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »