Ostromlott vár a Keleti – helyszíni tudósításunk

A menekülő élősködők reggel megrohamozták a jegypénztárakat, miután olyan információk láttak napvilágot, hogy érvényes menetrend birtokában felülhetnek a Railjetre, amely az ígéret földjeként funkcionáló Németországba röpíti őket. A migránsok tömegei várakoznak óriási hangzavarban a jegypénztárak előtt, a gyerekek nemzetközi jelzéssel adják tudtunkra, hogy örüljünk, hogy még békében itthon lehetünk. Az látványos rendőri készültség megszűnt, viszont a pályaudvaron megjelentek az osztrák és német rendőrök is, akik a hazai készenlétisek munkáját segítik.

Óriási a felfordulás a Keleti pályaudvaron, a magyar hatóságok feltehetően kiengednék a migránsokat, de még előttük van az osztrák állam. A sógorok közben tudomásunkra hozták, hogy ők tartják magukat a Dublin III-hoz, és nem engedik át területükön az élősködőkkel zsúfolt vonatokat, a németek hiába fogadnák őket.

Hírdetés

Munkatársunk azt az információt kapta, hogy feltehetően jelenlegi osztrák-magyar határ előtt leszállítják őket a vonatról, ezzel mentesítették ugyan Budapestet az óriási káosztól, viszont a nyugati határszél is megismerheti a menekültek áldásos tevékenységét. Majd ha a szerencsésebb nyugati területeken is letarolt gyümölcsösök és összejárt konyhakertek jelzik a menekülthorda útját, akkor majd kicsit elgondolkodnak, hogy kiket fogadtunk be már megint erőnkön felül.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »