Österreich napilap: “Csontig hatoló félelem a Praterstern pályaudvaron”

Österreich napilap: “Csontig hatoló félelem a Praterstern pályaudvaron”

A késelések színhelyévé vált bécsi Praterstern-i pályaudvaron most már mélyen az emberek csontjáig hatol a félelem, kezdődik az Österreich napilap „Praterstern: átcsapott a partokon az erőszak” címmel megjelent cikkében. A pályaudvar és környéke már évek óta a bűnözés egyik forró pontja az osztrák fővárosban, miközben a rendőrség erős jelenléte látható a pályaudvar területén, teszi hozzá a cikk.

A brit Daily Mail nevű napilap arról ad hírt, hogy 72 órán belül már a harmadik muzulmánellenes aktivistát nem engedik belépni Nagy-Britanniába. Most egy 22 éves kanadai újságírónőt nem engedtek be az országba, rasszizmussal vádolva őt. A franciaországi Calaisban  hat órán át tartották fogva a csatornán át Nagy-Britanniába induló újságírónőt és arról kérdezték, miért akarja meginterjúvolni Tommy Robinson ismert brit muzulmánellenes aktivistát, aki legutóbb ököllel vágott egy őt és forgatócsoportja operatőrét az olaszországi választási kampány idején a migránsok filmezése miatt megöléssel fenyegető egyik afrikai migráns arcába. Pénteken Martin Sellner jobboldali osztrák aktivistát és amerikai barátnőjét vették őrizetbe brit hatóságok, bilincselték meg őket, amikor megérkeztek egy londoni repülőtérre, majd utasították ki őket, és így nem tudott felszólalni úti célján, a szólásszabadság világszerte jelképesnek tartott helyén, a londoni Hyde Parkban. A rendőrség kereszténységéről is hosszan faggatta.

A független német nyelvű JournalistenWatch hírportál arról számol be, hogy Nagy-Britanniában az iszlámkritikus és Nagy-Britannia az Első nevű politikai szervezet két tagját több hónap börtönre ítélték „gyűlöletbűncselekmény” miatt. Idézőjelbe tett „bűnük” az volt, hogy figyelmeztettek négy olyan migránsra, akik megerőszakoltak egy 16 éves lányt, de egyiküket se vették őrizetbe. A bíróság esetükben még azzal a szokásával is szakított, hogy nem teszi nyilvánossá az egy év alatti börtönbüntetésre ítéltek fotóit.

Hírdetés

Noha semmiféle bizonyíték nincs rá, a brit miniszterelnök, brit politikusok és a média azonnal Oroszországra fogta, hogy a Kreml parancsára mérgeztek meg két volt orosz kettősügynököt Nagy-Britanniában. Ennek nyomán több brit parlamenti képviselő arra szólította fel az ország médiahatóságát, hogy vonják meg az ottani működési engedélyt az orosz Russia Today televíziótól, jelenti a Russia Today német nyelvű szolgálata.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »